Kitesurfing med Kitekalle

Vi brinner för kitesurfing, det var passionen för sporten som startade Kitekalle och det är den passion vi vill förmedla till dig! Vårt mål är att alltid ge dig den bästa upplevelsen av kitesurfingKitesurf är en fantastisk vattensport som många fastnar för redan efter första tillfället. För den oinvigde kan kitesurfing se komplicerat ut, men faktum är att du kan lära dig kitesurfa oavsett ålder och tidigare erfarenhet av vattensport. Kitesurfing är för många en nästintill meditativ stund på vattnet där du får bli ett med naturen och dess krafter. Men det är också en sport som erbjuder enorm utvecklingspotential, komplicerade trick, höga hopp och massa adrenalin. Kanske är det just den spännvidden som gör kitesurfing så speciellt. Vill du köpa kiteutrustning har vi ett noga utvalt sortiment i vår webbshop.

Kitekurser i hela Sverige

Oavsett hur du vill ta dig an kitesurfing börjar det nästan alltid med en kitekurs. Vi på Kitekalle har erbjudit kurser i kitesurfing i över 10 år. Idag har vi kiteskolor i GöteborgVarbergHalmstadLinköpingBåstad och Öland. På samtliga orter har vi tillgång till utmärkta spots för kitesurfing och tack vare vår geografiska spridning kan vi också erbjuda stor variation på vatten-och vindförhållanden. 

Kan alla gå kitekurs?

Vi håller kurser för alla, från nybörjaren som aldrig varit nära en kite till vana kitesurfare som vill utvecklas eller träna på något specifikt. Vi skräddarsyr helt efter dina behov och ser alltid till att du får den tid du behöver med instruktören så att du får ut mest möjligt av din kitekurs. Vi undervisar enligt IKOs standard (International Kiteboarding Organization), en garanti för hög klass på både instruktören och kitekursen. Det viktigaste för oss är att du som deltagare ska uppnå dina önskemål, ha kul och känna dig trygg med både utrustning och instruktör. Vi älskar kitesurfing och brinner för att dela med oss av vår passion till våra kursdeltagare!

Redo att boka din kiteupplevelse?

Våra kitekurser

Kitekalle erbjuder en rad olika kitekurser, från grundkursen till mer avancerade privatkurser för den som vill ta sin kitesurfing till nästa nivå. Mer information om varje kurs samt vilken kursort som är närmast dig hittar du längre ner på sidan. Vi garanterar dig en härlig upplevelse på kitebrädan när du tar någon av våra kitekurser. Våra instruktörer är passionerade för sporten, inkluderande och 100% närvarande för att du ska få ut maximalt av din kitekurs. Vill du ge kitesurfing en chans? Boka din kurs redan idag!

Praktisk information inför din kitekurs

Våra instruktörer följer IKOs standard – för din trygghet och hög kvalitet på kursen.  
All utrustning du behöver ingår i kurspriset – du behöver bara dyka upp så löser vi resten.  
Vindgaranti på alla kurser – vi bokar om ditt kurstillfälle om vinden sviker.

Vanliga frågor om kitekurser på Kitekalle

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare. 

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind, ombyte, solskydd och badkläder samt lunch, mellanmål och dryck. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt. 

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.

Boka din nästa upplevelse!

Välj plats för att läsa mer om upplevelsen och vad vi erbjuder.