Kitesurfingkurser Halmstad

Vill du lära dig kitesurfing har du kommit rätt! På Kitekalle har vi hållit kitekurser i över 10 år. Oavsett om du aldrig ens varit nära en kite eller är van kitesurfare som vill utvecklas garanterar vi en fantastisk kiteupplevelse tillsammans med våra kunniga och inspirerande instruktörer. Läs mer om vårt grymma utbud av kitekurser längre ner.

Gå en kitekurs i Halmstad

Gå en kitekurs i Halmstad
Här nedan hittar du vårt utbud av kitekurser i Halmstad, klicka på plustecknet för mer information om våra kitekurser.

Kitekurser

Grundkurs kitesurfing 3 000:-

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.
Tid: Ett kurstillfälle á 4 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)


Upplägg grundkurs kitesurfing

Vår grundkurs vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och är det säkraste sättet att starta ditt kitesurfingäventyr på. Vi går igenom grunderna inom kitesurfing och efter genomförd kurs känner de allra flesta* sig säkra nog att fortsätta träna på egen hand.
*cirka 66%

Dessa moment ingår i grundkursen:
– Grundläggande teori bakom kitesurfing
– Säkerhet
– Utrustning
– Kitekontroll
– Bodydrag
– Brädkontroll

Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

Kitesurfing Fortsättningskurs, 2100:-

För dig som gått grunskursen
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Upplägg grundkurs kitesurfing Level 1

Max 2 elever per instruktör

Vårt nya grundkurskoncept vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och som känner att fem timmar kanske blir lite för intensivt på en dag . Vi går under tre timmar igenom grunderna inom kitesurfing och visar dig varför det här är vår absoluta favoritsport!

Kitesurfing är en sport som alla kan uppskatta. Med marknadens senaste utrustning från North Kiteboarding har det dessutom aldrig varit lättare att börja. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare.

Kitekalle är en IKO-certifierad kiteskola och dessutom rekommenderad av Svenska kiteförbundet. Alla våra instruktörer är således certifierade och brinner för att ge just dig Sveriges bästa kurs. Vi har kört kitekurser längs med västkusten sedan 2009. Under hela den tiden har våra kurser ständigt utvecklats och förbättrats. Med några av Sveriges mest aktiva instruktörer, marknadens bästa utrustning och våra beprövade metoder vet vi att du kommer få en toppenupplevelse!

Det här ingår i kursen

Först så fräschar vi upp era kunskaper från grundkursen och sen går vi direkt på brädmomentet. Nu är det dags att komma upp på brädan..

Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi 15% rabatt på ett köp.

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Privatlektion kitesurfing från 700:-

För dig som vill få en skjuts framåt i ditt kitesurfande.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)


Upplägg privatkurs
Vi lägger upp kursen helt efter dina önskemål. Kanske har du gått en kitekurs tidigare men aldrig riktigt kommit igång eller så önskar du få lite extra tips och hjälp på vägen. Du kan boka privatlektion i kitesurfing för dig själv eller för dig och en kompis.

Pris 1 elev: 900kr/timme inklusive utrustning eller 750kr/timme med egen utrustning.

Pris 2 elever: 700kr/elev och timme inklusive utrustning. En bokning gäller minst 2 timmar.

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Refreshkurs från 700:-

För dig som vill fräscha upp dina kunskaper eller ta nästa steg.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Upplägg refreshkurs
Målet med denna kurs är att du ska komma igång med ditt kitesurfande på ett säkert och roligt sätt. Kanske har du haft ett uppehåll över vintern, gått en kurs men inte riktigt kommit igång eller hittat tillbaka till sporten efter en längre paus.

Vi kollar av dina kunskaper och lägger upp kursen helt enligt dina behov och önskemål. Givetvis ger vi dig feedback nästa steg och vad du kanske behöver jobba lite extra på. En kurs där vi hjälper dig komma igång med din favoritsport!

Kursen innehåller:
– Repetition av teori, riggning och säkerhetssystem.
– Analys av kitekontroll, bodydrag och åkteknik.
– Genomgång av utrustning, skötsel och trim.

Pris 1 elev 2 timmar: 1800kr inklusive utrustning, 1500kr med egen utrustning

Pris 2 elever 2 timmar: 1400kr/elev inklusive utrustning.

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Upplev tjusningen med kitesurfing hos Kitekalle Halmstad

Kitekalle startade ur passionen för kitesurfing och den passionen lever kvar än idag. Våra instruktörer har stor erfarenhet och brinner för sporten och kommer garanterat att skicka den passionen vidare till dig om du bokar en kitekurs hos oss. Med marknadsledande utrustning från North Kiteboarding garanterar vi en riktigt bra upplevelse, oavsett tidigare erfarenhet. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare.

Praktisk info kitekurser Halmstad

Vi kör våra kitesurfingkurser på olika spots i och runt Halmstad, vi väljer den som har bäst förutsättningar för dagen. I våra kitekurser ingår all utrustning du behöver. Däremot är det bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind, ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder samt mat, snacks och dricka för hela dagen. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Vi har alltid max två deltagare per instruktör för att du ska få en så trygg utbildning som möjligt samt få ut maximalt av din tid. Vindgaranti gäller på alla kitesurfingkurser vilket innebär att vi bokar om din kurs till ett annat tillfälle så snart som möjligt, om vinden sviker på kursdagen. 

Vanliga frågor kitesurfingkurser Halmstad

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.