Wingfoil Kitekalle

Wing, wingsurf eller wingfoil… Kärt barn har många namn. Kitekalle är bland de första i Sverige att kunna erbjuda denna fantastiska vattensport. Som en av de nyaste och snabbast växande vattensporterna i världen har wing något unik att erbjuda utövaren. I år har vi privatkurser i wingfoil i Halmstad och Göteborg – välkommen att köra wingfoil med Kitekalle i sommar!

Vad är wingfoil?

Wingsurf, wingfoil eller wing. Att vinga säger vi på Kitekalle! Att vinga är en ny fräsch vattensport som alla kan lära sig. Wingfoil består av en kortare SUP/surfbräda med en foilvinge*. Din motor är ett segel eller en vinge, därav wing, som du håller i. Du kan wingfoila från 3–4 m/s och så fort du lättar ökar hastigheten och motståndet minskar. En väldigt annorlunda känsla att fritt sväva ovanför vattnet nästan ljudlöst. Sporten kräver mindre utbildning, utrustning och plats än till exempel kitesurfing eller vindsurfing. Ändå erbjuder den massor av kickar för dig som vill prova på nåt nytt.

* Mast med bärplansvinge

Hur och var kan jag wingfoila?

Du kan vinga på en SUP, en foilbräda, en snowboard, ett par skidor eller en skateboard. Det är mångsidigheten kombinerat med enkelheten som gör wingfoil till en så tilltalande sport! Att vinga fram över snön på fjället eller över en äng en varm sommarkväll är två vitt skilda upplevelser som är två bra exempel på vart vingsurf kan ta dig. Att resa med prylarna är dessutom superenkelt, vingen töms på luft och packas snabbt ned i en behändig väska. Ingen plats är för nära eller långt bort. Med enkla medel kan du göra hela världen till din nya lekplats!

Redo att boka din wingfoil-upplevelse?

Är det svårt att wingfoila?

Även om det kan se lite avancerat ut är det en väldigt lättillgänglig vattensport som alla kan göra. Det går att förklara som en enklare variant av kitesurfing, wingfoil kräver inte lika mycket utbildningstid, utrustning eller plats som kitesurfing. Med andra ord är wingfoil en perfekt vattensport för dig som vill uppleva den där unika känslan som kommer av att använda vindens och vattnets kraft för att ta dig fram. Du behöver inga förkunskaper av vare sig vattensport eller kitesurfing för att prova wingfoil. Vill du ha en flygande start är Kitekalles grundkurs i wingfoil helt perfekt.

Wingfoil med Kitekalle

Kitekalle erbjuder, som en av de första i Sverige, privatkurs i wingfoil på våra filialer i Halmstad och Göteborg. Vår grundkurs kommer ge dig tillräckliga kunskaper för att wingfoila på egen hand efter avklarad kurs. Våra instruktörer är mycket kunniga och kommer garanterat ge dig en inspirerande och spännande kursupplevelse. Oavsett om du har noll erfarenhet av vattensport eller om du har kitesurfat tidigare anpassar instruktören kursen efter dina förutsättningar, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din wingfoilkurs. All utrustning ingår i kurspriset och för våra wingfoilkurser använder vi högkvalitativ utrustning från North Kiteboarding. Kitekalle erbjuder wingfoilkurser hela sommaren, hör av dig så bokar vi in en unik upplevelse du sent kommer glömma.

Vanliga frågor wingfoil Kitekalle

Vad är wingfoil?

Wingsurf, wingfoil eller wing går ut på att du med dina händer håller en uppblåsbar vinge samtidigt som du står på nån form av bräda eller skidor. Vinden ger dig kraft att köra fram och tillbaka på vattnet, snön eller marken. Det finns så klart olika sätt att vinga, vissa gillar att hoppa medan andra vill surfa vågor. Wing blir vad du gör det till!

Vem kan wingfoila?

Alla! Så länge du är taggad på att lära dig något nytt så är wingfoil något för dig! Det kräver betydligt mindre av dig som utövare än till exempel kitesurfing.

Är det riskfyllt att wingfoila?

Nej, skulle det kännas som att du har för mycket kraft i vingen så är det bara att släppa taget. Vingen kan enbart användas tillsammans med en bräda/skidor och med syftet att wingfoila.

Vad är en foilbräda?

En foilbräda är en typ av surfbräda som har ett bärplan fastsatt på en mast under brädan. När du hittat rätt balans kan du glida fram, nästan friktionsfritt, på vattnet. Det ger den ultimata wingupplevelsen!

Behöver jag gå en kurs i wingfoil?

Japp, det rekommenderar vi. Då får du bästa möjliga start på ditt vingande och du får dessutom testa marknadens bästa utrustning från North Kiteboarding innan köp!

När kan jag börja min wingfoilkurs?

Idag! Kontakta oss på goteborg@kitekalle.se eller 031–240 008 så berättar vi mer.

Boka din nästa upplevelse!

Välj plats för att läsa mer om upplevelsen och vad vi erbjuder.