Cykla fatbike med Kitekalle

Som ni vet brinner vi på Kitekalle för upplevelser och att cykla fatbike är verkligen en upplevelse! Vi skulle till och med vilja gå så långt som att säga att på en fatbike upplevelsecyklar du! En av tjusningarna med en fatbike är att du tar dig fram överallt, med andra ord kan du cykla där en vanlig cykel inte tar sig fram vilket innebär att du kan cykla precis var och när du vill. På Kitekalle kan du cykla fatbike genom att ta del av våra guidade fatbikeäventyr med någon av våra duktiga guider i Halmstad eller Varberg. Du kan också hyra fatbike för att cykla ut på egna upplevelser.

Vad är en fatbike?

En fatbike är en slags terrängcykel med breda däck, gjord för att kunna ta sig fram på mjuka och instabila underlag som exempelvis snö, sand, lera eller knixiga stigar i skogen. Sitt lite klumpiga utseende till trots är en fatbike smidig och enkel att cykla på – den väger heller inte mer än en vanlig cykel. Alltså en perfekt följeslagare för dig som är nyfiken på nya, spännande cykelupplevelser.

En fatbike tar dig fram överallt

Att cykla på en fabike är som sagt att upplevelsecykla! En av våra fatbikeguider, Lisa, brukar jämföra fatbikecykling med att rida på en busig ponny. Med det menar Lisa helt enkelt att du tar dig fram överallt på en fatbike, och att du definitivt kommer väcka barnasinnet till liv under tiden. Det har hon rätt i! Fjälltur, med eller utan snö, långa sandstränder, snåriga skogar, våtmarker – underlaget spelar ingen roll när du sitter på en fatbike. Det gör fatbikecyklingen väldigt rolig och upplevelserik, precis som när du tar ut en busig ponny i skogen!

Redo att boka din fatbike-upplevelse?

Välj din stad
Välj plats

Kan alla cykla fatbike?

Ja! Kan du cykla kan du också cykla på en fatbike. Låt dig inte luras av hur en fatbike ser ut, att upplevelsecykla på en fatbike passar alla! Vi har fatbikes i olika storlekar och varje fatbike är justerbar vilket innebär att vi garanterat har en fatbike