Cykla fatbike med Kitekalle

Som ni vet brinner vi på Kitekalle för upplevelser och att cykla fatbike är verkligen en upplevelse! Vi skulle till och med vilja gå så långt som att säga att på en fatbike upplevelsecyklar du! En av tjusningarna med en fatbike är att du tar dig fram överallt, med andra ord kan du cykla där en vanlig cykel inte tar sig fram vilket innebär att du kan cykla precis var och när du vill. På Kitekalle kan du cykla fatbike genom att ta del av våra guidade fatbikeäventyr med någon av våra duktiga guider i Halmstad eller Varberg. Du kan också hyra fatbike för att cykla ut på egna upplevelser.

Vad är en fatbike?

En fatbike är en slags terrängcykel med breda däck, gjord för att kunna ta sig fram på mjuka och instabila underlag som exempelvis snö, sand, lera eller knixiga stigar i skogen. Sitt lite klumpiga utseende till trots är en fatbike smidig och enkel att cykla på – den väger heller inte mer än en vanlig cykel. Alltså en perfekt följeslagare för dig som är nyfiken på nya, spännande cykelupplevelser.

En fatbike tar dig fram överallt

Att cykla på en fabike är som sagt att upplevelsecykla! En av våra fatbikeguider, Lisa, brukar jämföra fatbikecykling med att rida på en busig ponny. Med det menar Lisa helt enkelt att du tar dig fram överallt på en fatbike, och att du definitivt kommer väcka barnasinnet till liv under tiden. Det har hon rätt i! Fjälltur, med eller utan snö, långa sandstränder, snåriga skogar, våtmarker – underlaget spelar ingen roll när du sitter på en fatbike. Det gör fatbikecyklingen väldigt rolig och upplevelserik, precis som när du tar ut en busig ponny i skogen!

Redo att boka din fatbike-upplevelse?

Kan alla cykla fatbike?

Ja! Kan du cykla kan du också cykla på en fatbike. Låt dig inte luras av hur en fatbike ser ut, att upplevelsecykla på en fatbike passar alla! Vi har fatbikes i olika storlekar och varje fatbike är justerbar vilket innebär att vi garanterat har en fatbike som passar dig. Precis som med vanlig cykling behöver du inget mer än en hjälm, kläder som passar för just din cykelupplevelse och kanske något gott att fika på. Sen är du redo att hoppa upp på din fatbike och ge dig iväg.

Fatbikeäventyr med Kitekalle

Kitekalle erbjuder flera olika guidade turer i vår vackra natur, både längs sandstränder och i skogar. Våra fatbikeäventyr är olika långa och du kommer garanterat hitta ett fatbikeäventyr som passar dig, oavsett om du vill prova på en kort runda eller ge dig ut på en längre dagstur. Det går så klart också bra att boka in ett skräddarsytt fatbikeäventyr för speciella tillfällen såsom konferens, kickoff, möhippa, svensexa, födelsedagsfirande eller bara för att du vill uppleva något riktigt kul och inspirerande tillsammans med någon du tycker om. Ett fatbikeäventyr kommer garanterat få dig att vilja cykla mer!

Vanliga frågor om fatbike

Vad ingår i hyran?

Priset avser enbart hyra av cykel samt extralås. Önskar du hyra hjälm kostar det 50 kr.

Kan jag hyra här och lämna där?

Vi transporterar cyklar mot avtalad avgift i den mån vi har möjlighet. Mejla vår bokningspersonal på info@kitekalle.se för mer information. 

Är det tungt att cykla på en fatbike?

Sitt utseende till trots är fatbike en smidig och lätt cykel. Den väger inte mer än en vanlig cykel och kan du cykla kan du också cykla på en fatbike. De driver väldigt lätt och du får allra mest ut av din cykling när du cyklar i exempelvis terräng eller på stranden. 

Har ni fatbikes för barn?

Vi har inte fatbikes specifikt för barn, men alla är justerbara så det beror helt på längd. Prata med vår bokningspersonal vid bokning.

Hur många kan vi vara på ett guidat fatbikeäventyr?

Vi rekommenderar att ni är max 10–15 personer för att ni ska få ut så mycket som möjligt av den guidade turen. Har ni speciella önskemål går det bra att ta kontakt med vår bokningspersonal på info@kitekalle.se för en skräddarsydd upplevelse.

Boka din nästa upplevelse!

Välj plats för att läsa mer om upplevelsen och vad vi erbjuder.