Boka din upplevelsedag på Kitekalle Halmstad!

Hos Kitekalle Halmstad kan du bland annat gå kitekurs, paddla SUP-äventyr, lära dig vågsurfa, testa wingfoil, prova vår skateramp, hyra fatbike, gå guidade turer eller varför inte svänga förbi vår flaggskeppsbutik på Stationsgatan 62? Alla våra upplevelser hittar du här under – hoppas vi ses på Kitekalle i Halmstad!

Kitekalle Halmstad

Säg hej till Kalle, grundare Kitekalle.

kalle-svensson-aka-kitekalle

Kalle Svensson

Varför startade du Kitekalle?

– Jag startade Kitekalle 2009 som ett hobbyprojekt efter att jag lärt mig kitesurfa 2006. Jag gick en instruktörskurs 2009, dels för att utvecklas och dels för att prova på att lära ut. Första året gav många erfarenheter och det rullade på med fler kunder som ville ha både kurser och kiteutrustning, så jag bestämde mig för att fortsätta utveckla Kitekalle. Det var så hobbyprojektet växte till ett företag som kunde stå på egna ben.

Vad är det bästa med Kitekalle?

– Utvecklingen från hobby till ett företag som sakta men säkert rullar och växer år för år. Och så klart Kitekalle-andan i form av den inspirerande, passionerad och inkluderande miljön som växt fram genom åren, det är något som inte så många andra har och som vi arbetar hårt för att behålla.

Vad brinner du för?

– Balans, balans, balans. Balans i vardagen, i arbetet, i livet. Jag strävar alltid efter att hitta en balans för mig själv men även omgivningen i form av familj, anställda, kompisar, kunder och så vidare. 

Vad ska man inte missa när man kommer till Kitekalle Halmstad?

– SUP-äventyr i Fylleån är magiskt, gillar du bubbel och SUP ska du inte missa SUP med bubbel i city. Ett fatbikeäventyr längs Prins Bertils stig är riktigt trevligt, precis som vågsurf i Tylösand. Är du kitesurfare har vi gott om bra stränder – vågor i Tylösand, Vilshärad och Ringenäs eller citykite på Västra Stranden aka Doggen. 

Vilken är din favoritupplevelse?

– Kitesurf i stora vågor är det sjukaste jag vet! När det blåser 15–20 m/s från SV till NV och solen strålar från en blå himmel mår jag sjukt bra. En enorm känsla att få ta del av vad naturen ger – FANTASTISKT! Att plötsligt befinna sig i naturens rum som egentligen är helt galet, för vem går ut på havet när det blåser storm… inte många. Ett rum som bara du delar med havet, och trots allt kaos runt omkring så är det lugnt inombords och en enorm glädje och värme sprider sig genom hela kroppen.

Välkommen till Kitekalle Halmstad

Det var alltså här på västkusten som allting startade 2009 när Kalle Svensson grundade Kitekalle. Då bestod Kitekalle Halmstad av kitekurser och en butik, därifrån har vi tagit stora kliv ut i upplevelsernas värld. Närheten till naturen här på västkusten ger många möjligheter till fantastiska upplevelser, oavsett om du vill ge dig ut på vattnet längs vår 45 kilometer långa kust eller om du vill ta dig ut i våra fantastiska skogar. SUP-äventyr med familjen, kitekurs med kompisar, ensamtid på cykeln eller kickoff med hela företaget? Vi skräddarsyr upplevelser och event i alla former, mejla info@kitekalle.se eller ring 035– 21 22 23 så bokar vi in en glädjefylld och inspirerande upplevelse. Söker du grym utrustning för surf, SUP och skate hittar du det i både vår fysiska butik på Stationsgatan 62 och i vår webbshop. Vi lever och andas vår passion för upplevelser och vårt mål är alltid att inkludera dig i vår värld av upplevelser.

Sommarsäsong – 10/6 till 18/8
Mån–fre kl 10.00-17.00
Lörd-Sönd kl. 10.00–13.00

Övrigra tider efter överenskommelse.

Höst, vinter och vår – 19/8 till 9/6
Lördagar kl. 10.00–13.00

Stationsgatan 62 – Halmstad
035-21 22 23 / info@kitekalle.se