SUP – stand up paddle board

Stand up paddle board, eller SUP, är en av våra mest uppskattade och populära upplevelser. SUP är en fantastisk vattensport som passar alla – hos oss SUP:ar barnfamiljer på semestern, skolelever på kick off, kollegor på konferens och pensionärer med sina barnbarn. Alla kan paddla SUP!

Vad är stand up paddle board?

Stand up paddle board är en vattensport som innebär att du står upp på en bräda och paddlar dig fram med en ensidig paddel. Det finns både fasta och uppblåsbara SUP-brädor och brädorna är vanligtvis något större än en surfbräda. Du står på brädans mitt och med hjälp av paddeln styr du riktning och fart. Det är en mångsidig sport som kan utföras på både platt och vågigt vatten.

Paddla SUP i alla vatten

Det som de allra flesta uppskattar med att paddla våra SUP-äventyr, förutom att det är en rolig utmaning och upplevelse, är framför allt att man kommer så nära vår vackra natur. Det är få saker som slår att glida fram på SUP-brädan på en lugn å genom vass och grönska en vacker sommardag. På några av våra filialer paddlar du på sjöar och åar, men det är också helt perfekt att paddla SUP en lugn kväll på havet medan solen går ner. Det går alltså precis lika bra att paddla i havet. Vågorna innebär lite mer utmaning, men efter en stund brukar de flesta känna sig bekväma.

 

SUP och MegaSUP

På en SUP-bräda paddlar man individuellt, och brädan passar för en person (ett mindre barn eller ett husdjur kan även få plats på brädan). På en MegaSUP paddlar 6-8 personer gemensamt på en större SUP.

 

 

Redo att boka ditt SUP-äventyr?

Är det svårt att paddla SUP?

Du behöver inga förkunskaper för att paddla SUP, våra instruktörer finns alltid på plats för att visa dig tekniken så att du kan ge dig ut på brädan. Våra brädor från Kona är stabila och passar därmed både nybörjare och vana paddlare. De fungerar dessutom utmärkt för SUP-yoga. De första paddeltagen känns instabila för de flesta och att stå på en SUP-bräda kommer absolut att utmana din balans. Men det är en del av charmen och efter en stund kommer du upptäcka att du bemästrar SUP-brädan mer och mer. Det är nog det som gör SUP till en så otroligt rolig och givande vattensport – du går snabbt från att vara en lite vinglig nybörjare till att känna dig trygg.

Paddla SUP med Kitekalle

Våra SUP-äventyr finns i flera olika städer i Sverige, varje SUP-äventyr med sin unika terräng som innebär olika grad av utmaning. Vi kör SUP-äventyr och hyr ut brädor så länge vädret tillåter. Med det sagt är SUP så klart i första hand en sommaraktivitet, men det är inte att underskatta att ta med SUP-brädan ut på en vår-eller hösttur. Många av våra kunder paddlar SUP från tidig vår till sen höst och med en bra våtdräkt på förlänger du säsongen rejält.

Oavsett om du vill prova något av våra SUP-äventyr eller om du vill ta en egen tur på brädan har vi på Kitekalle allt du behöver för en härlig upplevelse. Vill du kombinera SUP-äventyret med något har vi flera fantastiska upplevelser, bland annat fatbikekitesurf och vågsurfing.

Vanliga frågor SUP, Stand up paddle board

Kan jag hyra SUP och ge mig ut på egen hand?

Vi hyr ut brädor per timme på flera av våra filialer i Sverige, klicka in dig på staden närmast dig så hittar du din närmaste uthyrningsplats. Vill du ha hjälp direkt kan du mejla info@kitekalle.se.

Vad ska jag ha på mig?

Det finns våtdräkt att hyra om du önskar. Vi brukar rekommendera badkläder och oömma kläder efter väder. Det är också bra att ha med sig handduk och ombyte om du skulle bli blöt. Det finns flytvästar att låna.

Var lämnar jag mina värdesaker?

De saker som inte får bli blöta rekommenderar vi att du lämnar hemma/i bilen. Det går också att använda en vattentät påse för det du vill ha med ut på brädan. Du ansvarar själv för de värdesaker du tar med dig ut på brädan.

Behöver jag ha med mig något?

När du bokar SUP-äventyr ingår bräda och paddel. Önskar du våtdräkt och våtskor finns det att hyra.

Jag har aldrig paddlat SUP, kan jag ändå delta på SUP-äventyr?

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på SUP-äventyr. Det kan vara lite vingligt att ta sig upp, men ganska snabbt kommer du ha fått kläm på paddlingen. Dessutom är det du själv som styr takt och tempo.

Boka din nästa upplevelse!

Välj plats för att läsa mer om upplevelsen och vad vi erbjuder.