Skimboard med Kitekalle

Skimboard är en väldigt rolig sport som passar utmärkt att göra tillsammans med kompisarna eller familjen. Ålder spelar ingen roll, det här är en vattensport som de allra flesta kan ha glädje av. Oavsett om du är ensam, med familjen eller kompisarna lovar vi att skimboard är ett riktigt kul sätt att tillbringa tid vid stranden en skön sommardag.

Vad är skimboard?

Skimboard är en vattensport som relativt nyligen har blivit populär i Sverige. Själva brädan är av glasfiber och cirka 112 cm lång, vilket gör den väldigt lätt och smidig att ha med sig. Skimboard går ut på att du tar din bräda och springer fram längs strandkanten för att sedan kasta ner den på vattnet och därefter surfar fram på brädan i det grunda vattnet. Till skillnad från många andra vattensporter behöver du varken vågor eller vind för att köra skimboard. Det enda som behövs är en bräda och en strandkant. Detta innebär att alla våra fina stränder i Sverige är perfekta platser för skimboard.

Hyr skimboard eller gå vår skimboardkurs

Har du aldrig provat skimboard erbjuder vi 60 minuters grundkurs med vår duktiga instruktör, kursen anpassas efter din förmåga och du kommer med stor säkerhet lära dig ett trick eller två. Du kan också hyra en bräda och hoppa upp direkt för att prova själv. Oavsett är det en sport du lär dig snabbt, och lika snabbt som du lär dig kommer du också märka hur kul du kan ha med en skimboard. Vill du köpa en egen skimboard hittar du det i vår webbshop.

Redo att uppleva skimboard?

Är det svårt att åka skimboard?

Vi har redan etablerat att skimboard är en väldigt rolig vattensport och att det enda du behöver för att utföra den är en bräda och en strandkant. Men är det svårt då? Nej, det är faktiskt inte särskilt svårt. Som med allt annat du gör för första gången behöver du kanske lite tid i början för att komma in i hur du gör. Men vi vågar lova att du kommer in i det snabbt och att du kommer ha väldigt roligt oavsett om du har provat tidigare eller är total nybörjare – både som barn och vuxen. Vill du ändå ha en liten skjuts framåt ska du absolut gå vår grundkurs i skimboard på 60 min, den hittar du här.

Boka din nästa upplevelse!

Välj plats för att läsa mer om upplevelsen och vad vi erbjuder.