Paddla kajak med Kitekalle

Att paddla kajak är ännu ett fantastiskt sätt att uppleva vår vackra natur och det är dessutom något alla kan göra. Visst, det krävs kanske ett par paddeltag innan du får kläm på det, men det är absolut inget som ska stoppa dig om du vill prova. Kajakpaddling bjuder in till många olika slags upplevelser beroende på var du väljer att paddla och hur länge – en magisk kvällstur på ett blankt hav eller en hel helg på upptäcktsfärd mellan öar. Oavsett hur du vill paddla kajak kan vi på Kitekalle se till att du får en fantastisk kajakupplevelse.

Vad är en havskajak?

En havskajak kan se olika ut, men gemensamt för de flesta är att de har vattentäta skott och lastluckor samt att den oftast kan utrustas med roder eller justerbar skädda. Kitekalle har ett antal havskajaker som vi använder både för uthyrning och i våra kajakkurser. Anledningen till att vi har just havskajaker är för att den är mest allsidig och därmed funkar utmärkt både på lugna vatten och där det är lite stökigare med exempelvis vågor eller fors. Det gör den också extra bra till turpaddling, dels för att den funkar i de flesta förhållanden och dels för att det finns utrymme för packning om du vill ut på långtur. 

Paddla kajak i alla vatten

En havskajak är som sagt funktionell i flera olika typer av vatten, så var paddlingen sker är helt enkelt upp till dig och vad du önskar uppleva under din paddling. Oavsett om du vill ut på en sjö, å eller ut på havet är havskajaken ett bra alternativ, den klarar som sagt till och med fors och vågor. Är det första gången du paddlar är det kanske att föredra lite lugnare vatten – annars tycker vi att det är lusten och nyfikenheten som ska få styra.

Redo att boka din kajakupplevelse?

Är det svårt att paddla kajak?

Det är inte svårt att paddla kajak, men som med det mesta tar det en liten stund innan du får kläm på hur du ska paddla kajaken framåt. Men alla kan absolut lära sig att paddla kajak genom att helt enkelt ge sig ut i en kajak. Utöver själva kajakpaddlingen behöver du lära dig några enkla regler för din egen och andras säkerhet, precis som med all typ av vattenaktivitet där du kan möta annan trafik. Andra saker att tänka på innan du ger dig ut för att paddla kajak är att se till att du har den utrustning du behöver och att kajakens fotstöd är inställda efter din längd. Många är kanske lite orolig för att kajaken ska vara instabil och slå runt, men så länge du väljer en tillräckligt bred kajak för dig får du absolut en stabil och trygg paddling.  

Paddla kajak med Kitekalle

Vi hyr ut havskajaker året om, åtminstone så länge det inte är is på vattnet. Du kan hyra våra havskajaker per timme eller hela dagar, flytvästar och annan utrustning för din kajakpaddling finns givetvis också att hyra. Kajakuthyrningen finns endast Halmstad.

 

Paddla Nissan genom Halmstad City

I år finns det möjlighet att hyra kajak för att glida igenom Halmstad City, en sträcka som är mycket uppskattad av våra SUP-paddlare. Ta tillfället att testa på kajak i lugnt vatten i en stadslig miljö med mycket att se. 

BOKA HÄR

Vanliga frågor om kajak Kitekalle

Kan jag hyra kajak även om jag aldrig paddlat förut?

Du kan absolut hyra kajak även om du aldrig paddlat förut, det går relativt snabbt att få kläm på paddlingen.

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver oömma kläder efter väder, det är viktigt att vara tillräckligt varm när du paddlar. Utöver det beror din packning på hur länge du planerar att paddla. En havskajak har vattentäta områden för din packning, men det är ingen garanti för att din packning hålls torr. Fuktkänslig packning, exempelvis kamera eller telefon, bör packas separat i vattentät påse eller liknande. Flytväst och annan nödvändig utrustning finns att hyra på plats.

Hur packar jag en kajak?

När du packar en kajak gäller generellt att tunga saker placeras på botten strax framför och bakom sittbrunnen. Lätta saker placerar du längst fram och längst bak. Det underlättar också att packa i små kollin. Fuktkänslig packning, exempelvis kamera eller telefon, bör packas separat i vattentät påse eller liknande.

Hur stor risk är det att jag välter?

Våra kajaker är relativt stabila så risken att du välter ute på vattnet är inte så stor. Vi går givetvis igenom hur du gör om du ändå skulle råka välta samt annan information du behöver innan du paddlar iväg.

Boka din nästa upplevelse!

Välj plats för att läsa mer om upplevelsen och vad vi erbjuder.