Wingfoil Halmstad

Ett av de allra nyaste tillskotten i vattensportvärlden är wingfoil. En fascinerande och faktiskt relativt enkel vattensport som de allra flesta kan göra. Det är perfekt för dig som tycker att traditionell kitesurfing verkar lite för extremt. Wingfoil är en av de mest snabbväxande vattensporterna i världen och har något unikt att erbjuda utövaren. Som en av de första i Sverige erbjuder Kitekalle Halmstad privatkurs i wingfoil. Läs mer om sporten här eller gå direkt till vår privatkurs här under.

Wingfoil i Halmstad

Gå en privatkurs i wingfoil med Kitekalle Halmstad. Klicka på plustecknet för mer information om vår wingfoilkurs.

Ring oss på 035-21 22 23 eller skicka ett mail till info@kitekalle.se

Privatkurs wingfoil info

För dig som är nybörjare och vill upptäcka wingfoil. 
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar 
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)
All utrustning ingår. 

kille med wingfoil på havet i Halmstad


Upplägg privatkurs wingfoil

Vår grundkurs i wingfoil vänder sig till alla som är sugna på att prova denna sport. Du kanske tycker att kitesurfing verkar lite extremt men är ändå nyfiken på hur det känns att sväva fram över vattnet – då är den här privatkursen perfekt för dig.

Kursen innehåller bland annat dessa moment:

Grunder inom wingsurf
Wing
– Rigga
– Hantera på land
– Segla Upwind, downwind
– Slå o gippa

Bräda med foilvinge
– Rigga
– Bära
– Paddla
– Stance

Start med bräda och Wing
– Brädstart
– Hantera kraft i vinge och bräda
– Foiling, balans, pitch och yaw

Säkerhet
• Lämplig plats
• Utrustning

Bokning
Boka direkt ovan, via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Wingfoil Halmstad – sväva fram över vattnet

Känslan av att glida fram över ytan med din wing i händerna är nära på magisk! Wingfoil kräver mindre tid och plats att lära sig än till exempel kitesurfing och tack vare att du själv bestämmer hur du vill “vinga” så passar sporten alla! Med Norths nya Nova Wing och grymma foils kommer du snart susa fram över vattnet!

Praktisk info wingfoil Halmstad

Föreställ dig känslan av att flyga över molnen! Wingfoil består av en kortare SUP/surfbräda med en foilvinge*. Din motor är ett segel eller en vinge, därav wing, som du håller i. Du kan wingfoila från 3–4 m/s och så fort du lättar ökar hastigheten och motståndet minskar. En väldigt annorlunda känsla att fritt sväva ovanför vattnet nästan ljudlöst. Allt det här kommer du få uppleva när du går Kitekalles wingfoilkurs.
* Mast med bärplansvinge

Inför din wingfoilkurs
När du går en privatkurs i wingfoil hos oss på Kitekalle Halmstad ingår all utrustning du behöver. Vi har alltid det senaste från North Kiteboarding. Kursdagen är lång och krävande, så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Det är också bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind samt mat, snacks och dricka för hela dagen. Det är också bra med ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder.

Vanliga frågor wingfoil Halmstad

Vad är wingfoil?

Wingsurf, wingfoil eller wing går ut på att du med dina händer håller en uppblåsbar vinge samtidigt som du står på nån form av bräda eller skidor. Vinden ger dig kraft att köra fram och tillbaka på vattnet, snön eller marken. Det finns så klart olika sätt att vinga, vissa gillar att hoppa medan andra vill surfa vågor. Wing blir vad du gör det till!

Vem kan wingfoila?

Alla! Så länge du är taggad på att lära dig något nytt så är wingfoil något för dig! Det kräver betydligt mindre av dig som utövare än till exempel kitesurfing.

Är det riskfyllt att wingfoila?

Nej, skulle det kännas som att du har för mycket kraft i vingen så är det bara att släppa taget. Vingen kan enbart användas tillsammans med en bräda/skidor och med syftet att wingfoila.

Vad är en foilbräda?

En foilbräda är en typ av surfbräda som har ett bärplan fastsatt på en mast under brädan. När du hittat rätt balans kan du glida fram, nästan friktionsfritt, på vattnet. Det ger den ultimata wingupplevelsen!

Behöver jag gå en kurs i wingfoil?

Japp, det rekommenderar vi. Då får du bästa möjliga start på ditt vingande och du får dessutom testa marknadens bästa utrustning från North Kiteboarding innan köp!

När kan jag börja min wingfoilkurs?

Idag! Kontakta oss på info@kitekalle.se eller 035–21 22 23 så berättar vi mer.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att wingfoila får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min wingfoilkurs?

Upp till sju dagar före start kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.