Kitesurfing Öland

Kitesurfing på Öland, solen och vindarnas ö, är en riktigt härlig upplevelse. Kitekalle Öland erbjuder kitekurser för både nybörjare och mer avancerade åkare. Ön bjuder på perfekta förutsättningar i form av både vind och långgrunt vatten vid långa stränder. Kitekalle har många års erfarenhet av att hålla kitekurser och lovar en fantastisk upplevelse med våra kunniga och IKO-certifierade instruktörer. All bokning sker via oland@kitekalle.se, läs mer om vårt grymma kursutbud här nedan.

Gå kitekurs på Öland

Här hittar du vårt utbud av kitekurser på Öland. All bokning sker via mejl, klicka på plustecknet för mer information.

Grundkurs kitesurfing 1 900:-

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.
Tid: Ett kurstillfälle á 5 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

 

 

Upplägg grundkurs kitesurfing

Kitekalles grundkurs i kitesurfing riktar sig mot dig som vill lära dig kitesurfa. Med den här kursen lägger du grunden för att kunna kontrollera kiten på ett riktigt och säkert sätt, och så är det så klart en rolig upplevelse. Oavsett om du vill ta kursen som en rolig aktivitet eller lära dig kitesurfing som hobby är det här du börjar för att sedan gå vidare mot fortsättningskursen.

 

Det här ingår i grundkursen på Kitekalle Öland:

 

TEORIPASS
Vi går igenom material, aerodynamik, kitehantering, vindfönstret (kraftzonerna), start och landning, vind och väder, kitespots och väjningsregler. (Mycket av teorin vävs in under kursens gång istället för vid ett sittande tillfälle.)

 

ATT RIGGA EN KITE
Riggning – var, hur, säkra kite, linda upp linor, olika säkerhetssystem.

 

TRÄNINGSKITE PÅ LAND ELLER VATTEN
Riggning, styrning, inlärning av vindfönstret, kontrollövningar, starta och landa kite.

 

VATTENPASS 1
Säkerhet, starta och landa, kontrollövningar, body drag, säkerhetssystem, self rescue, med mera.

 

VATTENPASS 2
Startprocedur, hur man står på brädan, hitta balans, hjälp med att komma iväg samt att fortsätta åka med kontroll.

 

AVSLUTNING
Kort feedback där vi sammanfattar dagen och certifierar dig via IKO.

 

Boka genom att mejla oland@kitekalle.se

Fortsättningskurs kitesurfing 1 400:-

För dig som har gått grundkursen och vill utvecklas till en bättre och säkrare kitesurfare.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

 

 

Upplägg fortsättningskurs

 

De allra flesta som går grundkursen tar också fortsättningskursen. Det här tillfället ger dig möjlighet att träna vidare på det du lärt dig under grundkursen. Under den här kursen går instruktören igenom hur du kommer upp på brädan och åker åt båda håll samt hur du håller höjden och kommer tillbaka till din startpunkt. Resterande tid anpassar instruktören helt utifrån dina önskemål och förutsättningar.

 

Pris: 1 400kr

 

Boka genom att mejla oland@kitekalle.se

Prova på-kurs 1 000:-

Prova på-kursen är perfekt för dig som är intresserad av kitesurfing men ännu inte vet om det är något för dig.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

 

 

Kursens upplägg

 

Här får du två timmar där du lär dig grunden i att rigga en drake. Testa på att flyga och chansen att känna på kraften i draken. Det är en rolig kurs där du får chans att känna om kitesurf är något för dig, om du sedan vill fortsätta kan du gå direkt vidare in i grundkursen och fortsätta från den kunskap du har fått. Detta till ett rabatterat pris på grundkursen.

 

Pris 1 000 kr/person

 

Boka genom att mejla oland@kitekalle.se

Upplev kitesurfing på Öland

Kitekalle Öland ligger på solen och vindarnas ö. Cirka 20 minuter söder om bron finns vår egen strand där naturen är som vackrast. Vi har förmodligen Sveriges bästa förutsättningar för en bra kitekurs då vi ofta har vind på grund av något som kallas venturieeffekten, som kan beskrivas som en tratteffekt mellan landmassorna. Det och brisen förstärker möjligheterna för vind avsevärt. Vi har också långgrunt vatten vilket gör din kitekurs både säker och bekväm. Kitekalle Öland erbjuder kurser för både nybörjare och mer vana kitesurfare. Boka eller ta reda på mer via oland@kitekalle.se Samtliga instruktörer är certifierade enligt IKO, så du kan vara säker på att få en trygg och kvalitativ kitesurfingkurs när du bokar hos oss på Kitekalle. Med marknadsledande utrustning från North Kiteboarding garanterar vi en riktigt bra upplevelse, oavsett tidigare erfarenhet. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare.

Praktisk info kitekurser Öland

För oss på Kitekalle Öland är det lika viktigt med tryggheten som att ha roligt. Våra instruktörer är IKO-certifierade, följer IKO´s utlärningsmetod och har certifikat i hjärt- och lungräddning. Vi har också valt att ha max två elever per instruktör, för att kunna erbjuda en så säker och effektiv kurs som möjligt. Du som deltagare får mer tid tillsammans med din instruktör men även tid att lära dig de nödvändiga kunskaper du behöver för att bli en självständig kitesurfare. Du kan boka kurser för större grupper eller kompisgäng, vi anpassar antalet instruktörer efter hur många ni är. Men även privatkurser erbjuds om du önskar det! Vill du läsa mer om kitesurfing har vi sammanfattat en hel del nyttig information här.

I Kitekalle Ölands kitekurser ingår all nödvändig utrustning för en fartfylld dag på vattnet. Det du själv behöver ta med är mat och dryck (för en dag med aktiviteter), solglasögon, solskydd och badkläder vid behov. Glöm inte att ta med varma kläder att ta på när kursen är avslutad. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan.

Vanliga frågor kitekurser Öland

Hur bokar jag kitekurs?

Bokning sker via mejl på oland@kitekalle.se

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.