Kitesurfingkurser Linköping

Kitesurfing är kanske inte det första du tänker på när du hör Östergötland och Linköping, men då har du kanske inte heller bekantat dig med Kitekalle Linköping. Vi vet att det finns många perfekta kitespots i och runt Linköping och vi vill mer än gärna inspirera dig att upptäcka just detta. Kitekalle Linköping håller kitesurfingkurser hela sommaren, både för nybörjare och mer vana kitesurfare. Kitekalle har många års erfarenhet av att hålla kitekurser och lovar en fantastisk upplevelse med våra kunniga och IKO-certifierade instruktörer. All bokning sker via linkoping@kitekalle.se, läs mer om vårt grymma kursutbud här nedan.

Gå en kitekurs i Linköping

Här hittar du vårt utbud av kitesurfingkurser. Kurerna körs vanligtvis i Varamon, men också på andra platser i Östergötland beroende på vindriktning och önskemål. All bokning sker via mejl, klicka på plustecknet för mer information.

Grundkurs kitesurfing 2 750:-

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.
Tid: Ett kurstillfälle á 5 timmar (2 personer) eller 3,5 timmar (1 person)
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållande)

 

 

Upplägg grundkurs kitesurfing

 

Vår grundkurs vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och är det säkraste sättet att starta ditt kitesurfingäventyr på. Vi går igenom grunderna inom kitesurfing och efter genomförd kurs kommer du* känna dig säker nog att fortsätta träna på egen hand.
* ca 66%

 

Dessa moment ingår i grundkursen:
– Grundläggande teori bakom kitesurfing
– Säkerhet
– Utrustning
– Kitekontroll
– Bodydrag
– Brädkontroll

 

Pris: 2 750kr
Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

 

Boka genom att mejla linkoping@kitekalle.se

Fortsättningskurs kitesurfing 2 100:-

För dig som har gått grundkursen och vill utvecklas till en bättre och säkrare kitesurfare.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar (2 personer), 2 timmar (1 person).
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållande)

 

 

Upplägg fortsättningskurs

 

De allra flesta som går grundkursen tar också fortsättningskursen. Det här tillfället ger dig möjlighet att träna vidare på det du lärt dig under grundkursen. Under den här kursen går instruktören igenom hur du kommer upp på brädan och åker åt båda håll samt hur du håller höjden och kommer tillbaka till din startpunkt. Resterande tid anpassar instruktören helt utifrån dina önskemål och förutsättningar.

 

Pris: 2 100kr
Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

 

Boka genom att mejla linkoping@kitekalle.se

Privatlektion kitesurfing från 700:-

För dig som vill få en skjuts framåt i ditt kitesurfande.
Tid: Bokas per timme
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållande)

 

 

Upplägg privatkurs

Vi lägger upp kursen helt efter dina önskemål. Kanske har du gått en kitekurs tidigare men aldrig riktigt kommit igång eller så önskar du få lite extra tips och hjälp på vägen. Du kan boka privatlektion i kitesurfing för dig själv eller för dig och en kompis.

 

Pris inklusive utrustning: 1050kr/timme eller 900kr/timme för 3 timmar eller mer.

Pris egen utrustning: 850kr/timme eller 700kr/timme för 3 timmar eller mer.

 

Boka genom att mejla linkoping@kitekalle.se

Upplev kitesurfing i Östergötland

Kitesurfing är kanske inte det första man förknippar med Östergötland, men runt Linköping finns det en hel del sjöar som passar bra för kitesurfing. Vättern är en av dem, och där håller vi till på bland annat Varamostranden som är Sveriges längsta insjöbad. Andra populära sjöar i närheten är Roxen och Glan. Alla dessa är bra spotar där vi kör kitekurser både för nybörjaren och den som vill avancera i sin åkning. Boka eller ta reda på mer via linkoping@kitekalle.se Samtliga instruktörer är certifierade enligt IKO, så du kan vara säker på att få en trygg och kvalitativ kitesurfingkurs när du bokar hos oss på Kitekalle. Med marknadsledande utrustning från North Kiteboarding garanterar vi en riktigt bra upplevelse, oavsett tidigare erfarenhet. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare.

Praktisk info kitekurser Linköping

Vi kör våra kitesurfingkurser på olika spots i Östergötland. Vanligtvis är vi vid Varamon, men har du andra önskemål gör vi vårt bästa för att lösa det. Oavsett väljer vi alltid den spot som har bäst förutsättningar för dagen. I våra kitekurser ingår all utrustning du behöver. Däremot är det bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind, mat, snacks och dricka för hela dagen samt ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Vi har alltid max två deltagare per instruktör för att du ska få en så trygg utbildning som möjligt samt få ut maximalt av din tid. Vindgaranti gäller på alla kitesurfingkurser vilket innebär att vi bokar om din kurs till ett annat tillfälle så snart som möjligt, om vinden sviker på kursdagen. Efter genomförd kitekurs får du ett IKO-certifikat. All bokning sker via linkoping@kitekalle.se

Vanliga frågor kitekurser Linköping

Hur bokar jag kitekurs?

Bokning sker via mejl på linkoping@kitekalle.se

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.