Kitekurser Båstad/Laholm

Vill du lära dig kitesurfa har du kommit till rätt plats! Kitekalle har över 10 års erfarenhet som kiteskola. Oavsett om du är nybörjare eller mer van kitesurfare som vill utvecklas garanterar vi en fantastisk kiteupplevelse tillsammans med våra kunniga och inspirerande instruktörer. Du hittar hela utbudet för kitesurfing i Båstad/Laholm längre ner.

Kitesurfingkurs Båstad/Laholm

Vad kul att du vill gå kitesurfingkurs i Båstad/Laholm. Vi håller primärt kitesurfingkurserna i Lagaoset. Klicka på plustecknet för mer information om våra kitekurser.

Alla bokningar för Båstad/Laholm görs via Halmstad. Ring oss på 035-21 22 23 skicka ett mail till info@kitekalle.se eller boka online nedan.

Grundkurs kitesurfing 2 750:-

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.
Tid: Ett kurstillfälle á 4 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Upplägg grundkurs kitesurfing
Vår grundkurs vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och är det säkraste sättet att starta ditt kitesurfingäventyr på. Vi går igenom grunderna inom kitesurfing och efter genomförd kurs känner de allra flesta* sig säkra nog att fortsätta träna på egen hand.
*cirka 66%

Dessa moment ingår i grundkursen:
– Grundläggande teori bakom kitesurfing
– Säkerhet
– Utrustning
– Kitekontroll
– Bodydrag
– Brädkontroll

Pris: 2 750kr
Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

Fortsättningskurs kitesurfing 2 100:-

För dig som har gått grundkursen och vill utvecklas till en bättre och säkrare kitesurfare.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Upplägg fortsättningskurs
De allra flesta som går grundkursen tar också fortsättningskursen. Det här tillfället ger dig möjlighet att träna vidare på det du lärt dig under grundkursen. Under den här kursen går instruktören igenom hur du kommer upp på brädan och åker åt båda håll samt hur du håller höjden och kommer tillbaka till din startpunkt. Resterande tid anpassar instruktören helt utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Pris: 2 100kr
Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Privatlektion kitesurfing från 700:-

För dig som vill få en skjuts framåt i ditt kitesurfande.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Upplägg privatkurs
Vi lägger upp kursen helt efter dina önskemål. Kanske har du gått en kitekurs tidigare men aldrig riktigt kommit igång eller så önskar du få lite extra tips och hjälp på vägen. Du kan boka privatlektion i kitesurfing för dig själv eller för dig och en kompis.

Pris 1 elev: 900kr/timme inklusive utrustning eller 750kr/timme med egen utrustning.
Pris 2 elever: 700kr/elev och timme inklusive utrustning. En bokning gäller minst 2 timmar.

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Refreshkurs från 700:-

För dig som vill fräscha upp dina kunskaper eller ta nästa steg.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Upplägg refreshkurs
Målet med denna kurs är att du ska komma igång med ditt kitesurfande på ett säkert och roligt sätt. Kanske har du haft ett uppehåll över vintern, gått en kurs men inte riktigt kommit igång eller hittat tillbaka till sporten efter en längre paus.

Vi kollar av dina kunskaper och lägger upp kursen helt enligt dina behov och önskemål. Givetvis ger vi dig feedback nästa steg och vad du kanske behöver jobba lite extra på. En kurs där vi hjälper dig komma igång med din favoritsport!

Kursen innehåller:
– Repetition av teori, riggning och säkerhetssystem.
– Analys av kitekontroll, bodydrag och åkteknik.
– Genomgång av utrustning, skötsel och trim.

Pris 1 elev 2 timmar: 1800kr inklusive utrustning, 1500kr med egen utrustning
Pris 2 elever 2 timmar: 1400kr/elev inklusive utrustning.

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Kitesurfa med Kitekalle Båstad/Laholm

Kitekalle erbjuder kitekurser längs västkusten för både nybörjare och mer vana kitesurfare. Som namnet avslöjar startade Kitekalle ur passionen för kitesurfing, och det är en passion som är lika stark idag som vid starten 2009. Förutom att våra instruktörer är enormt kunniga och inspirerande brinner de för sporten, och vi garanterar att du kommer få med dig en stor dos av den passionen när du går en kitekurs hos oss. Samtliga instruktörer är certifierade enligt IKO, så du kan vara säker på att få en trygg och kvalitativ kitesurfingkurs. Kitekalle Båstad/Laholm kör alla kitesurfingkurser med marknadsledande utrustning från North Kiteboarding, det innebär en riktigt bra upplevelse, oavsett tidigare erfarenhet. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är magisk och du kommer med all säkerhet känna lika starkt för sporten som vi gör efter avslutad kurs.

Praktisk info kitekurs Båstad/Laholm

Kitekalle Båstad/Laholm kör de allra flesta kitesurfingkurserna i Lagan (Lagaoset), en perfekt spot för att lära sig kitesurfa. Ibland är vi även på stränder runtomkring Halmstad. Förutsättningar i Båstad och Mellbystrand är tyvärr inte lika optimala med mycket folk och vågor. I samtliga kitekurser som Kitekalle Båstad/Laholm erbjuder ingår all utrustning du behöver. Vi använder utrustning från North Kiteboarding, marknadsledande i kitevärlden samt våtdräkter från O’Neill. När du ska gå din kitekurs är det bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind. Du behöver också mat, snacks och dricka för hela dagen samt ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Våra kitesurfinginstruktörer är IKO-certifierade, för din trygghet och en högkvalitativ kitekurs. Varje kurs har max två deltagare per instruktör så att du får ut maximalt av din tid samt en så trygg utbildning som möjligt. Vindgaranti gäller på alla kitesurfingkurser. Efter genomförd kitekurs får du ett IKO-certifikat.

Vanliga frågor kitesurfingkurs Båstad/Laholm

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.

Varför håller ni inte kurser på Mellbystrand?

Vi har valt att hålla våra kitekurser i Lagans mynning (Lagaoset) och på vissa stränder runtomkring Halmstad. Förhållandena där är bättre än i Båstad och Mellbystrand där det är mycket folk, vågor och på vissa ställen stenigt. Allt för att du ska få de absolut bästa förutsättningarna under din kurs.