SUP Varberg

Paddla SUP med Kitekalle Varberg. Våra SUP-äventyr på vackra Himle-, Löfta- och Kungsbackaån bjuder på en trevlig paddeltur med allt från öppnare partier till små, tighta passager mellan träd och buskar. Du kan också hyra en SUP-bräda vid vårt vattensportcenter i Rågelund för att ge dig ut på egen hand. Längre ner hittar du mer information om vårt SUP-äventyr på Himleån.

Vill du boka en upplevelse med kort varsel ring oss på 0709883397

Paddla SUP i Varberg

Att paddla SUP kräver ingen tidigare erfarenhet av vattensport. Det är en väldigt härlig upplevelse att glida fram på Himleån på en SUP-bräda. Ett SUP-äventyr på Himleån kommer garanterat ge dig en naturupplevelse utöver det vanliga, med de smala passagerna och mycket växtlighet blir det som en svensk djungelupplevelse. SUP är en upplevelse för hela familjen, kompisgänget eller en skön stund för att bara ta in och njuta av naturen.

Utifrån tillgänglighet kan du också hyra bräda vid vårt vattensportcenter i Rågelund, norr om Varberg. När du hyr en bräda får du möjlighet att paddla ut på egen hand, kanske en tur ut på havet? Är ni ett helt gäng som vill göra något riktigt kul kan ni hyra en mega-SUP, en stor SUP-bräda där ni får plats 6–10 personer. Perfekt upplevelse för företag eller varför inte på möhippa/svensexa. Vill du köpa en egen SUP-bräda har vi kvalitetsbrädor från Kona SUP här.

Praktisk info SUP Varberg

SUP är en vattensport som passar alla. Eftersom Himleån har en del smala passager kommer du eventuellt behöva sitta eller ligga ned på brädan under vissa sträckor. För att kunna njuta av ditt SUP-äventyr rekommenderas simkunnighet och normal kondition. Barn från cirka 10 år kan paddla själva, det finns möjlighet att låna bogserlina så att du kan dra dem om de inte orkar hela vägen. Meddela oss vid bokning hur många barn som ska delta. Barn under 10 år kan åka med på någon av de vuxnas bräda. All paddling sker på egen risk.

Klädsel
Vid varmare väder räcker badkläder och en t-shirt. Vid regn eller kallt väder rekommenderas varmare kläder eller så kan du hyra en våtdräkt av oss. Önskar du hyra våtdräkt behöver vi veta längd och vikt på de som skall ha våtdräkter minst en dag innan. Glöm ej solskydd, solglasögon, vattentät påse samt säkerhetsrem till glasögonen.

SUP-event i Varberg
Företagsevent, svensexa, möhippa eller familjeaktivitet? Vi skräddarsyr SUP-upplevelser för större grupper under sommarhalvåret. Boka enbart SUP-äventyr eller kombinera det med en skogstur på fatbike eller varför inte kajakpaddling? Vi på Kitekalle Varberg löser det mesta för att ni ska få en upplevelse ni sent glömmer. Hör av er så skräddarsyr vi utifrån era önskemål.

Vanliga frågor SUP Varberg

Kan jag hyra SUP och ge mig ut på egen hand?

Absolut! Vi hyr ut SUP-brädor vid vårt vattensportcenter i Rågelund, öppet alla dagar 11–18 under juni till augusti.

Vad ska jag ha på mig?

Det finns våtdräkt att hyra om du önskar. Vi brukar rekommendera badkläder och oömma kläder efter väder. Det är också bra att ha med sig handduk och ombyte om du skulle bli blöt. Det finns flytvästar att låna.

Var lämnar jag mina värdesaker?

De saker som inte får bli blöta rekommenderar vi att du lämnar hemma/i bilen. Det går också att använda en vattentät påse för det du vill ha med ut på brädan.

Behöver jag ha med mig något?

När du bokar SUP-äventyr ingår bräda och paddel. Önskar du våtdräkt och våtskor finns det att hyra.

Jag har aldrig paddlat SUP, kan jag ändå delta på SUP-äventyr?

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på SUP-äventyr. Det kan vara lite vingligt att ta sig upp, men ganska snabbt kommer du ha fått kläm på paddlingen. Dessutom är det du själv som styr takt och tempo.