SUP Båstad/Laholm

Vi på Kitekalle Båstad/Laholm älskar att paddla SUP! Att vi brinner för den här vattensporten syns i vårt utbud av SUP-äventyr och uthyrning, med andra ord har du kommit till helt rätt plats om du vill prova att paddla SUP i Båstad och Laholm. Förutom SUP i havet och på Lagan kan du också prova på den lite lugnare SUP-yogan.

Paddla SUP i Båstad/Laholm

SUP-yoga, SUP-äventyr eller hyra egen bräda? Här nedan ser du hela utbudet på Kitekalle Båstad/Laholm, klicka på plustecknet för mer information om respektive upplevelse.

I år går alla våra bokningar i Båstad via Halmstad. Ring oss på 035-21 22 23 eller skicka ett mail till info@kitekalle.se

SUP-äventyr i Lagan från 395:-

SUP äventyr i Lagan Laholm
Under hela vår säsong (maj-september) håller vi i SUP-äventyr i Lagan, Laholm. SUP-äventyret i Lagan kan bokas alla dagar under högsäsong (juni-augusti) klockan 10.00-17.00, avgång varje hel timme. Under övrig period (maj och september) kan tillgängligheten se annorlunda ut. Du behöver alltid förboka ditt SUP-äventyr. Bokningsförfrågan kan göras alla dagar och tider i veckan, vi gör allt vi kan för att bemöta era önskemål.

SUP-äventyret – så funkar det
Vi möter er vid småbåtshamnen innan E6:an där Smedjeån rinner ut i Lagan, som också är SUP-äventyrets mål. Här parkerar du bilen och får sedan skjuts av oss till starten av turen, som är vid Rökeriet i Laholm. Här håller vi en kort instruktion och sedan paddlar ni på egen hand till målet. Vid målet lämnar ni tillbaka SUP-brädor och andra eventuella tillbehör. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Lämplig klädsel är badkläder eller oömma kläder. Värdesaker rekommenderar vi att ni lämnar hemma eller i bilen. SUP-äventyret tar cirka 1,5 timme. Du kan välja att paddla på vanlig SUP-bräda eller på megaSUP där ni får plats 6–8 personer.


Priser:

SUP 395kr/pers
MegaSUP 2 300kr
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Tapas-turen Båstad från 600:-

Tapas-turen i Båstad

Varje dag klockan 13.30–14.30 eller 14.30–16.30. Förbokas för säker plats, bokning direkt på stranden i mån av tillgänglighet.

  • SUP + cava + tapas, 600kr per person
  • SUP + alkoholfritt alternativ + tapas, 500kr per person
  • Våtdräkt 100kr
  • Våtskor 50kr

Tapasrätter som ingår i SUP-äventyret Tapas-turen i Båstad

Vår trevliga tapas-tur startar på stranden vid hotell Riviera, där ni byter om och får en kort instruktion från vår instruktör. Paddlingen till restaurang Verandan tar cirka 15 minuter. Ni lägger till vid den nyöppnade restaurangen som ligger vid Malens havsbad. Där bjuds ni på ett glas cava och en fantastisk tapas-bricka. Sen är det valfritt att sitta kvar en stund, eller fortsätta paddlingen mot hamnen och sedan tillbaka till stranden vid Riviera där turen avslutas efter två timmar. Välj mellan MEGASUP för upp till 8 personer eller singelpaddla på varsin SUP.

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Matpaket till din SUP-upplevelse

I samarbete med Graffiti Café på Mellby Center rekommenderar vi varmt att avsluta SUP-turen med något av våra matpaket. Matpaketen behöver förbeställas senast kl 12:00 dagen innan. Ditt SUP-äventyr bokar du som vanligt via vårt bokningssystem, matpaketet beställer du därefter separat genom att mejla bastad@kitekalle.se

Välj från menyn nedan.

WRAPS:
CAESAR WRAP 85:-
Kycklingfilé, bacon, Grana Padano, sallad, krutonger, rödlök och caesardressing.

CAESAR VEGO WRAP 85:-
Ugnsrostade vegobits, Grana Padano, sallad, krutonger, rödlök och caesardressing.

SALLADER:
KLUBB CAESAR 95:-
Kycklingfilé & bacon eller ugnsrostade vegobits, Grana Padano, rödlök, krutonger och caesardressing.

ITALIENSK 95:-
Lufttorkad skinka, mozzarella, soltorkad tomat, rödlök och matvete.

SOM I GREKLAND 95:-
Salladsost, oliver, jalapeños, rödlök, tomat, gurka och paprika.

RÄKAN 109:-
Handskalade räkor, ägg, citron, rödlök, sockerärtor, majs, mukamamebönor, tomat och gurka.

FINA FISKEN 109:-
Färsk varmrökt lax, Goma Wakame, morot, mukamamebönor, broccoli, sockerärtor, rödlök och tomat.

MACKOR, Ciabatta:
JÄKLAR ANAMMA 79:-
Rostade vegobits, färskost(vegan), ruccola, rökig chipotle sås, tomater, paprika.

DEN ENKLA 60:-
Ost/skinka alt. både och med sallad, gurka, tomat & paprika.

KLASSIKERN 85:-
Handskalade räkor, skaldjursröra, ägg, sallad, gurka, tomat, rödlök, citron.

Fika
Cookie 25kr
Morotskaka 35kr
Brownie 20 kr
Mazarin 20 kr
Muffins 30 kr

DRYCK 10 kr:
Coca Cola, Coca Cola zero, Fanta, Sprite, Festis, Ramlösa Naturell, Ramlösa Citron.

Bokning av mat och dryck
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23 , senast 2 dagar innan ditt SUP-äventyr.

Hyr mega-SUP från 2000:-

På en Mega-SUP tar ni er framåt genom att paddla tillsammans, ni får plats 6–10 personer på en bräda. Mega-SUP är en perfekt aktivitet för teambuilding eller om du vill ge dig ut med kompisgänget eller familjen. Är ni flera grupper kan ni också tävla mot varandra. Precis som med vanlig SUP behöver du inte ha några förkunskaper för att paddla, det är en aktivitet som passar alla.


Hyr Mega-SUP

2 000kr/timme
4500kr/dag
SUP-äventyr i Lagan på megaSUP 2 300kr

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Hyr SUP vid Hotell Riviera Båstad från 200:-

Nere på stranden precis framför vackra hotell Riviera finns det möjlighet att hyra SUP-brädor varje dag vid fint väder under högsäsong mellan klockan 10.00–17.00. Övrig period, (maj och september), samt vid osäkert väder, behöver du förboka här på hemsidan eller via mail/telefon. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddel-instruktion om så önskas. Tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen.


Priser:
 SUP-hyra 200kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Hyr SUP i Torekov från 250:-

Precis nedanför Torekov camping har du möjlighet att hyra SUP-brädor. Du behöver förboka här på hemsidan eller via mail/telefon.

Platsen ligger bara ett par hundra meter från Torekovs hamn och badstrand där parkering finns. Tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddelinstruktion om så önskas.

SUP-paddling på knä i fylleån.


Priser:

SUP-hyra 250kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

SUP-yoga Båstad från 300:-

SUP-yoga är inte så avancerat som det kanske kan verka. Att ta med yogan ut på vattnet är en härlig upplevelse, och du behöver varken ha yogat eller SUP:at tidigare för att vara med. Vi yogar i ett lugnt tempo och blandar stående och sittande positioner, du får alltid alternativ och kan anpassa utifrån dina förutsättningar. SUP-yoga är ett roligt sätt att utmana balans och styrka – och framför allt är det en skön stund nära naturen.

Våra SUP-yogaklasser hålls i den harmoniska miljön på Kalkan (Öresjön) i Båstad.

Under högsäsong (vecka 28–32) håller vi SUP-yoga flera gånger i veckan i Kalkan (Öresjön). Onsdagar kl. 8.00–9.30 samt lördagar kl. 9.30–11.00 kan du starta dagen med SUP-yoga tillsammans med oss i en avkopplande miljö. Passar inte morgonen har vi SUP-yoga på kvällen måndagar klockan 17.00-18.30.

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Skolor och ungdomsföreningar från 150:-

Ta med eleverna ut på vattnet och låt dem prova något helt nytt.

SUP är ett perfekt alternativ till idrottstimmen eller som teambuilding för klassen eller idrottslaget.

Erbjudande 1 BÅSTAD
Tid: cirka 2 timmar.
Utrustning: All utrustning ingår (SUP eller mega-SUP, paddel, våtdräkter och skor vid behov).
Instruktör: Våra instruktörer är med och tar hand om er.
Vi utgår från Riviera strand eller Malens strand och paddlar en tur i havet. Vi kan också möta upp er på annan plats, meddela i så fall det vid bokning.

Pris: 150kr per person (ordinarie pris 350kr per person)

Erbjudande 2 SUP-ÄVENTYR I LAGAN
Tid: Cirka 1–1,5 timmars paddling (räkna cirka 2,5 timmar totalt).
Utrustning: SUP, paddel och transport ingår.
Instruktör: Våra instruktörer är med och tar hand om er.

Pris 350kr per person. Våtdräkter och skor ingår. (ordinarie pris 545kr per person)

 

Bokning
Boka via mail på info@kitekalle.se eller ring oss på: 035-21 22 23

Upplev SUP i Båstad, Laholm och Torekov

På Kitekalle Båstad/Laholm är stand up paddle (SUP) en stor del av det vi erbjuder. SUP är en aktivitet som passar alla, och när du väl har provat tror vi att du kommer vilja paddla flera gånger. Därför har vi valt att satsa på flera olika platser och miljöer för just SUP. Under högsäsong har vi ett fullspäckat SUP-schema med SUP-yoga, SUP-äventyr samt uthyrning av SUP för dig som vill paddla ut på havet. Du kan hyra SUP på flera platser i och utanför Båstad/Laholm, bland annat Hotell Riviera, på Lagan samt på stranden nedanför Torekov camping. SUP är också en perfekt aktivitet för större event eller grupper. Hör av er så hjälper vi er att pussla ihop ett paket som passar just er. Vill du köpa en egen bräda hittar du kvalitets-SUP:ar från Kona här. Vi på Kitekalle Båstad/Laholm älskar SUP och vill förmedla den passionen till så många vi kan!

Praktisk info SUP Båstad/Laholm

Vi älskar att förmedla SUP-upplevelser till våra kunder. Det är verkligen en vattensport som passar alla. Under din SUP-paddling kan det hända att du stöter på hinder eller grundare vatten, då är det en fördel att sitta eller ligga ner på brädan. Det gör dig mer stabil och ger dig mer kontroll över brädan. För bästa möjliga upplevelse på SUP:en rekommenderas simkunnighet och normal kondition. Barn från cirka 10 år kan oftast paddla själva. Barn under 10 år kan åka med en vuxen. All paddling sker på egen risk. Vill du läsa mer om SUP har vi skrivit lite mer om det här.

Klädsel
Vid varmare väder räcker badkläder och en t-shirt. Vid regn eller kallt väder rekommenderas varmare kläder eller eventuellt en våtdräkt. Du kan hyra våtdräkt av oss på Kitekalle, vi behöver veta längd och vikt på de som skall ha våtdräkter minst en dag innan ni ska paddla. Glöm ej solskydd, solglasögon, vattentät påse samt säkerhetsrem till glasögonen.

SUP-event i Båstad/Laholm
Planerar du en möhippa/svensexa, kick-off, teambuilding, födelsedagsfirande eller en upplevelse för skolklassen har vi garanterat ett paket som passar! För att boka en dag du sent kommer glömma, kontakta oss på bastad@kitekalle.se eller ring 0431-121 50. Vi på Kitekalle Båstad/Laholm har alltid som mål att göra alla våra nyfikna och äventyrslystna kunder nöjda och hoppas kunna uppfylla alla era önskemål!

Vanliga frågor SUP Båstad/Laholm

Kan jag hyra SUP och ge mig ut på egen hand?

Absolut! Kitekalle Båstad erbjuder uthyrning av SUP vid Malen och Hotell Riviera samt på stranden vid Torekov camping. Priser och tider hittar du lite längre upp på sidan.

Vad ska jag ha på mig?

Det finns våtdräkt att hyra om du önskar. Vi brukar rekommendera badkläder och oömma kläder efter väder. Det är också bra att ha med sig handduk och ombyte om du skulle bli blöt. Det finns flytvästar att låna.

Var lämnar jag mina värdesaker?

De saker som inte får bli blöta rekommenderar vi att du lämnar hemma/i bilen. Det går också att använda en vattentät påse för det du vill ha med ut på brädan. Du ansvarar själv för de värdesaker du vill ha med ut på brädan.

Behöver jag ha med mig något?

När du bokar SUP-äventyr ingår bräda och paddel. Önskar du våtdräkt och våtskor finns det att hyra.

Jag har aldrig paddlat SUP, kan jag ändå delta på SUP-äventyr?

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på SUP-äventyr. Det kan vara lite vingligt att ta sig upp, men ganska snabbt kommer du ha fått kläm på paddlingen. Dessutom är det du själv som styr takt och tempo.