Kitesurfingkurser Varberg

I över 10 år har vi på Kitekalle förmedlat vår passion för kitesurfing. Vår kärlek till denna sport blir bara större för varje år och det bästa vi vet är när vi får dela med oss och lära fler att kitesurfa. Kitekalle Varberg erbjuder kitesurfingkurser för såväl nybörjare som vana kitesurfare. Med andra ord: vill du kitesurfa har du kommit helt rätt! Läs om vårt grymma kitesurfingutbud längre ner.

Finns inte det datum du vill köra? Kolla på vårt kitecenter i Rågelund, där har vi fler tillgängliga tider!

 

Lär dig kitesurfa med Kitekalle Varberg

Kitekalle Varberg har allt för dig som älskar kitesurfing. Vill du lära dig kitesurfing från grunden ska du gå vår grundkurs i kitesurf, är du en van kitesurfare kan du ta nästa steg genom att boka en privatlektion. Vi håller kitekurser varje dag med rätt vindförhållanden hela sommaren. Vill du köpa ny utrustning har vi det senaste från North Kiteboarding, markandsledande kites och brädor. Våra instruktörer brinner för sporten och kommer garanterat att inspirera dig till många surfdagar framöver. Samtliga instruktörer är certifierade enligt IKO, så du kan vara säker på att få en trygg och kvalitativ kitesurfingkurs när du bokar hos oss på Kitekalle Varberg. Känslan av vindens kraft och friheten du upplever när du susar fram över vågorna är svårslagen – vi vågar lova att du kommer bli fast från första stund.

Praktisk info kitesurfingkurs Varberg

När du går en kitekurs hos oss på Kitekalle Varberg ingår all utrustning du behöver. Vi har alltid det senaste från North Kiteboarding, vill du köpa egen utrustning efter avslutad kurs drar vi av kurspriset som rabatt. Kursdagen är lång och krävande, så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Det är också bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind samt mat, snacks och dricka för hela dagen. Det är också bra med ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder. Kitekalle Varberg håller kitekurser både på stränderna runt Varberg och vid vårt vattensportcenter i Rågelund, vars långgrunda vik ger perfekta förhållanden för kitekurser. Dessutom har vi ett supermysigt kafé på plats om du önskar härligt umgänge tillsammans med något gott att äta och dricka efter avslutad kurs.

Våra instruktörer är IKO-certifierade, och vi har alltid max två deltagare per instruktör. Vindgaranti gäller på alla kitekurser vilket innebär att vi bokar om din kurs till ett annat tillfälle så snart som möjligt, om vinden sviker på kursdagen.

Foilkurser kör vi vid Kitekalles center i Rågelund.

Våra kurser

Grundkurs 4h, 2 750:-

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.
Tid: Ett kurstillfälle á 5 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)


Upplägg grundkurs kitesurfing

Vår grundkurs vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och är det säkraste sättet att starta ditt kitesurfingäventyr på. Vi går igenom grunderna inom kitesurfing och efter genomförd kurs känner de allra flesta* sig säkra nog att fortsätta träna på egen hand.
*cirka 66%

Dessa moment ingår i grundkursen:
– Grundläggande teori bakom kitesurfing
– Säkerhet
– Utrustning
– Kitekontroll
– Bodydrag
– Brädkontroll

Pris: 2 750kr
Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

Fortsättningskurs 3h, 2100:-

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Upplägg grundkurs kitesurfing Level 1

Max 2 elever per instruktör

Vårt nya grundkurskoncept vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och som känner att fem timmar kanske blir lite för intensivt på en dag . Vi går under tre timmar igenom grunderna inom kitesurfing och visar dig varför det här är vår absoluta favoritsport!

Kitesurfing är en sport som alla kan uppskatta. Med marknadens senaste utrustning från North Kiteboarding har det dessutom aldrig varit lättare att börja. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare. Vi håller 95% av våra kurser vid vårt vattensportcenter i Rågelund, strax söder om Göteborg, där vi har Göteborgs överlägset bästa kursstrand.

Kitekalle är en IKO-certifierad kiteskola och dessutom rekommenderad av Svenska kiteförbundet. Alla våra instruktörer är således certifierade och brinner för att ge just dig Sveriges bästa kurs. Vi har kört kitekurser längs med västkusten sedan 2009. Under hela den tiden har våra kurser ständigt utvecklats och förbättrats. Med några av Sveriges mest aktiva instruktörer, marknadens bästa utrustning och våra beprövade metoder vet vi att du kommer få en toppenupplevelse!

Det här ingår i kursen

Teori
Här går vi bland annat igenom vindstyrkans påverkan, bra och dåliga vindriktningar, regler och en hel del andra saker som är bra för dig att ha koll på.

Riggning
Det är ingen idé att ha en fin kite om du inte vet hur du riggar den, eller hur? Vi lär dig rätt sätt, hur du undviker trassel och olyckor. Vi lägger dessutom med en del “beach-vett”, så att du vet hur du ska föra dig på en kitestrand.

Säkerhetssystem
En kedja är bara så stark som sin svagaste länk. Därför är vi oerhört glada och stolta över att få jobba med North Kiteboarding. Med marknadens bästa och mest intuitiva säkerhetssystem har vi allt på vår sida, om nu olyckan skulle vara framme.

Kitekontroll
God kitekontroll är avgörande för ditt kitesurfande. Våra instruktörer kommer stötta och tipsa dig men samtidigt ge dig utrymme att på egen hand känna efter och lära dig hur kiten fungerar.

Bodydrag
Nu får vi äntligen känna på kraften i kiten! Vi ligger på mage i vattnet och släpas bakom kiten. Låter det kul? Det är det!

Mål
Målet med level 1 är att du som elev efter kursen ska ha god kitekontroll och känna att du vill fortsätta lära dig mer om din nya favoritsport. Efter denna första del av kursen rekommenderar vi att du fortsätter med Level 2. Vi ses på vattnet!

Pris: 2100 kr

Vill du köpa kiteutrustning från North Kiteboarding efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

Privatlektion från 700:-

För dig som vill få en skjuts framåt i ditt kitesurfande.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)


Upplägg privatkurs
Vi lägger upp kursen helt efter dina önskemål. Kanske har du gått en kitekurs tidigare men aldrig riktigt kommit igång eller så önskar du få lite extra tips och hjälp på vägen. Du kan boka privatlektion i kitesurfing för dig själv eller för dig och en kompis.

Pris 1 elev: 900kr/timme inklusive utrustning eller 750kr/timme med egen utrustning.

Pris 2 elever: 700kr/elev och timme inklusive utrustning. En bokning gäller minst 2 timmar.

Vanliga frågor kitekurs Varberg

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.

Stort kitehopp med northdrake varberg
;