Kitesurfingkurser Varberg

I över 10 år har vi på Kitekalle förmedlat vår passion för kitesurfing. Vår kärlek till denna sport blir bara större för varje år och det bästa vi vet är när vi får dela med oss och lära fler att kitesurfa. Kitekalle Varberg erbjuder kitesurfingkurser för såväl nybörjare som vana kitesurfare. Med andra ord: vill du kitesurfa har du kommit helt rätt! Läs om vårt grymma kitesurfingutbud längre ner.

Finns inte det datum du vill köra? Kolla på vårt kitecenter i Rågelund, där har vi fler tillgängliga tider!

 

Lär dig kitesurfa med Kitekalle Varberg

Kitekalle Varberg har allt för dig som älskar kitesurfing. Vill du lära dig kitesurfing från grunden ska du gå vår grundkurs i kitesurf, är du en van kitesurfare kan du ta nästa steg genom att boka en privatlektion. Vi håller kitekurser varje dag med rätt vindförhållanden hela sommaren. Vill du köpa ny utrustning har vi det senaste från North Kiteboarding, markandsledande kites och brädor. Våra instruktörer brinner för sporten och kommer garanterat att inspirera dig till många surfdagar framöver. Samtliga instruktörer är certifierade enligt IKO, så du kan vara säker på att få en trygg och kvalitativ kitesurfingkurs när du bokar hos oss på Kitekalle Varberg. Känslan av vindens kraft och friheten du upplever när du susar fram över vågorna är svårslagen – vi vågar lova att du kommer bli fast från första stund.

Praktisk info kitesurfingkurs Varberg

När du går en kitekurs hos oss på Kitekalle Varberg ingår all utrustning du behöver. Vi har alltid det senaste från North Kiteboarding, vill du köpa egen utrustning efter avslutad kurs drar vi av kurspriset som rabatt. Kursdagen är lång och krävande, så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Det är också bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind samt mat, snacks och dricka för hela dagen. Det är också bra med ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder. Kitekalle Varberg håller kitekurser både på stränderna runt Varberg och vid vårt vattensportcenter i Rågelund, vars långgrunda vik ger perfekta förhållanden för kitekurser. Dessutom har vi ett supermysigt kafé på plats om du önskar härligt umgänge tillsammans med något gott att äta och dricka efter avslutad kurs.

Våra instruktörer är IKO-certifierade, och vi har alltid max två deltagare per instruktör. Vindgaranti gäller på alla kitekurser vilket innebär att vi bokar om din kurs till ett annat tillfälle så snart som möjligt, om vinden sviker på kursdagen.

Foilkurser kör vi vid Kitekalles center i Rågelund.

Vanliga frågor kitekurs Varberg

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.

Stort kitehopp med northdrake varberg