Kitesurfingkurser Göteborg

Vill du lära dig kitesurfa har du kommit rätt! Kitekalle Göteborg erbjuder bland annat vår populära grundkurs, som erbjuder hela 9 timmars kurs uppdelat på två dagar! Perfekt för dig som vill ha mycket tid i vattnet! Vi kör alla kitekurserna vid vårt vattensportcenter i Rågelund och det innebär perfekta förhållanden för en riktigt bra start på din kitekarriär. Kitekalle har hållit kitekurser i över 10 år. Oavsett om du aldrig ens varit nära en kite eller om du är en van kitesurfare som vill utvecklas garanterar vi en fantastisk kiteupplevelse tillsammans med våra kunniga och inspirerande instruktörer.

Kitesurfa med Kitekalle på västkustens bästa kitespots

Kitekalle Göteborg erbjuder kitekurser på flera olika spots längs västkusten, bland annat vid vattensportcentret i Rågelund som erbjuder perfekta förhållanden för kitesurfingkurser. Faktum är att det är en av västkustens absolut bästa spot för kitekurser. Kitekalle startades tack vare passionen för kitesurfing och den passionen är ännu starkare idag. Våra instruktörer brinner för kitesurf och kommer garanterat att skicka den passionen vidare till dig. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare. Samtliga instruktörer undervisar enligt IKOs standard, så du kan vara säker på att få en trygg och kvalitativ kitesurfingkurs när du bokar hos oss på Kitekalle. Med marknadsledande utrustning från North Kiteboarding garanterar vi en riktigt bra upplevelse, oavsett tidigare erfarenhet.

Praktisk info kitekurser Göteborg

I kitekurserna på Kitekalle Göteborg ingår all utrustning du behöver. Däremot är det bra om du tar med varma kläder som tål både vatten och vind, mat, snacks och dricka för hela dagen samt ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Vi kör majoriteten av våra kitesurfingkurser vid vårt vattensportcenter i Rågelund, vars långgrunda vik ger perfekta förhållanden för kitekurser. Dessutom har vi ett supermysigt kafé på plats om du önskar härligt umgänge tillsammans med något gott att äta och dricka efter avslutad kurs. Våra kitesurfinginstruktörer följer IKOs standard, för din trygghet och för hög kvalitet på kitekursen. Vindgaranti gäller på alla kitekurser vilket innebär att vi bokar om din kurs till ett annat tillfälle så snart som möjligt, om vinden sviker på kursdagen.

Vanliga frågor kitesurfingkurser Göteborg

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.