Kitesurfingkurser Göteborg

Vill du lära dig kitesurfa har du kommit rätt! Kitekalle Göteborg erbjuder bland annat vår populära grundkurs, som erbjuder hela 9 timmars kurs uppdelat på två dagar! Perfekt för dig som vill ha mycket tid i vattnet! Vi kör alla kitekurserna vid vårt vattensportcenter i Rågelund och det innebär perfekta förhållanden för en riktigt bra start på din kitekarriär. Kitekalle har hållit kitekurser i över 10 år. Oavsett om du aldrig ens varit nära en kite eller om du är en van kitesurfare som vill utvecklas garanterar vi en fantastisk kiteupplevelse tillsammans med våra kunniga och inspirerande instruktörer.

Boka kitekurs i Göteborg

Vi har ett brett utbud av kitekurser i Göteborg, klicka på plustecknet för mer information om våra kitekurser.

Grundkurs kitesurfing 9h från 4300:-

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.

Tid: Två separat bokade kurstillfälle á 4,5 timmar (du skapar själv en ny bokning för dag 2)

När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

 

För att få en bra start på ditt kitesurfande rekommenderar vi att du genomför både dag 1 och 2. Mer info nedan.

 

 

Upplägg grundkurs kitesurfing

 

Vårt grundkurskoncept vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och som vill ha mycket tid med kiten i luften. Vi går under kursen igenom grunderna inom kitesurfing och visar dig varför det här är vår absoluta favoritsport!

 

Kitesurfing är en sport som alla kan uppskatta. Med vår grundkurs på 9 timmar och marknadens senaste utrustning från North Kiteboarding har det dessutom aldrig varit lättare att börja. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare. Vi håller 95% av våra kurser vid vårt vattensportcenter i Rågelund, strax söder om Göteborg, där vi har Göteborgs överlägset bästa kursstrand.

 

Kitekalle är en IKO-certifierad kiteskola och dessutom rekommenderad av Svenska kiteförbundet. Alla våra instruktörer undervisar således enligt IKOs standard och brinner för att ge just dig Sveriges bästa kurs. Vi har kört kitekurser längs med västkusten sedan 2009. Under hela den tiden har våra kurser ständigt utvecklats och förbättrats. Med några av Sveriges mest aktiva instruktörer, marknadens bästa utrustning och vårt beprövade kurskoncept vet vi att du kommer få en toppenupplevelse!

 

Det här ingår i kursen
Målet med vår grundkurs är att du som elev efter kursen ska ha mer än tillräckliga kunskaper och självförtroende nog för att på egen hand fortsätta med din nya favoritsport. Då vi alla lär oss nya saker olika fort ser vi till att anpassa kursen efter dig som elev. Gränserna mellan dag 1 och 2 är således flytande. Skulle det visa sig att du är redo för bräda redan på dag 1 så kommer vi ge dig möjlighet att få testa dina första vattenstarter redan då. Vi kommer dock aldrig stressa fram något, god kitekontroll och säkerhet är a och o.

 

Teori
Här går vi bland annat igenom vindstyrkans påverkan, bra och dåliga vindriktningar, regler och en hel del andra saker som är bra för dig att ha koll på.

 

Riggning
Det är ingen idé att ha en fin kite om du inte vet hur du riggar den, eller hur? Vi lär dig rätt sätt, hur du undviker trassel och olyckor. Vi lägger dessutom med en del “beach-vett”, så att du vet hur du ska föra dig på en kitespot.

 

Säkerhetssystem
En kedja är bara så stark som sin svagaste länk. Därför är vi oerhört glada och stolta över att få jobba med North Kiteboarding. Med marknadens bästa och mest intuitiva säkerhetssystem har vi allt på vår sida, om nu olyckan skulle vara framme.

 

Kitekontroll
God kitekontroll är avgörande för ditt kitesurfande. Våra instruktörer kommer stötta och tipsa dig men samtidigt ge dig utrymme att på egen hand känna efter och lära dig hur kiten fungerar.

 

Bodydrag
Nu får vi äntligen känna på kraften i kiten! Vi ligger på mage i vattnet och släpas bakom kiten. Låter det kul? Det är det!

 

Bräda
Det vi alla har väntat på! Vi lär dig rätt teknik för vattenstart och hur du ska kryssa mot vinden. Att lära sig kitesurfa är mycket mer än att bara stå på en bräda, men det är en fantastisk känsla när man kommer upp ur vattnet och känner hur man susar iväg. Priceless!

 

Mål
Målet med Dag 1 är att du som elev efter kursen ska ha god kitekontroll och vara rejält taggad på att fortsätta med din nya favoritsport. Efter denna första del av kursen rekommenderar vi att du fortsätter med dag 2. Du bokar själv enkelt in dag 2 här nedan. Vi ses på vattnet!

 

Målet med Dag 2 är att du ska ha både kunskap och självförtroende att på egen hand fortsätta med kitesurfing. Din instruktör kommer stämma av med dig efter kursen vad som är nästa steg för dig. Vi ses på vattnet!

 

Pris: 2 150 kr per dag
Vill du köpa kiteutrustning efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.

 

Obs: För att genomföra kursen behöver vi ha minst 2 elever bokade.

 

Privatlektion kitesurfing från 700:-

För dig som vill få en skjuts framåt i ditt kitesurfande.
Tid: Ett kurstillfälle á minst 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)Upplägg privatkurs
Vi lägger upp kursen helt efter dina önskemål. Kanske har du gått en kitekurs tidigare men aldrig riktigt kommit igång eller så önskar du få lite extra tips och hjälp på vägen. Du kan boka privatlektion i kitesurfing för dig själv eller för dig och en kompis.

Pris 1 elev: 900kr/timme inklusive utrustning eller 750kr/timme med egen utrustning.
Pris 2 elever: 700kr/elev och timme inklusive utrustning. En bokning gäller minst 2 timmar.

Refreshkurs Kitesurfing från 700:-

För dig som vill fräscha upp dina kunskaper eller ta nästa steg.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)Upplägg refreshkurs
Målet med denna kurs är att du ska komma igång med ditt kitesurfande på ett säkert och roligt sätt. Kanske har du haft ett uppehåll över vintern, gått en kurs men inte riktigt kommit igång eller hittat tillbaka till sporten efter en längre paus.

Vi kollar av dina kunskaper och lägger upp kursen helt enligt dina behov och önskemål. Givetvis ger vi dig feedback nästa steg och vad du kanske behöver jobba lite extra på. En kurs där vi hjälper dig komma igång med din favoritsport!

Kursen innehåller:
– Repetition av teori, riggning och säkerhetssystem.
– Analys av kitekontroll, bodydrag och åkteknik.
– Genomgång av utrustning, skötsel och trim.

Pris 1 elev 2 timmar: 1800kr inklusive utrustning, 1500kr med egen utrustning

Pris 2 elever 2 timmar: 1400kr/elev inklusive utrustning.

Foilkurs Kitesurfing från 900:-

För dig som vill lära dig att foila.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)Upplägg Foilkurs
Målet med denna kurs är att du ska komma igång med ditt kitefoilande på ett säkert och roligt sätt.

Vi kollar av dina kunskaper och lägger upp kursen helt enligt dina behov och önskemål. Givetvis ger vi dig feedback nästa steg och vad du kanske behöver jobba lite extra på. En kurs där vi hjälper dig komma igång med din favoritsport!

Kursen innehåller:
– Grundläggande teknik för brädstart och åkning.
– Analys av kitekontroll, bodydrag och åkteknik.
– Genomgång av utrustning och skötsel.

Pris 1 elev 2 timmar: 1800kr

Kitesurfa med Kitekalle på västkustens bästa kitespots

Kitekalle Göteborg erbjuder kitekurser på flera olika spots längs västkusten, bland annat vid vattensportcentret i Rågelund som erbjuder perfekta förhållanden för kitesurfingkurser. Faktum är att det är en av västkustens absolut bästa spot för kitekurser. Kitekalle startades tack vare passionen för kitesurfing och den passionen är ännu starkare idag. Våra instruktörer brinner för kitesurf och kommer garanterat att skicka den passionen vidare till dig. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare. Samtliga instruktörer undervisar enligt IKOs standard, så du kan vara säker på att få en trygg och kvalitativ kitesurfingkurs när du bokar hos oss på Kitekalle. Med marknadsledande utrustning från North Kiteboarding garanterar vi en riktigt bra upplevelse, oavsett tidigare erfarenhet.

Praktisk info kitekurser Göteborg

I kitekurserna på Kitekalle Göteborg ingår all utrustning du behöver. Däremot är det bra om du tar med varma kläder som tål både vatten och vind, mat, snacks och dricka för hela dagen samt ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Vi kör majoriteten av våra kitesurfingkurser vid vårt vattensportcenter i Rågelund, vars långgrunda vik ger perfekta förhållanden för kitekurser. Dessutom har vi ett supermysigt kafé på plats om du önskar härligt umgänge tillsammans med något gott att äta och dricka efter avslutad kurs. Våra kitesurfinginstruktörer följer IKOs standard, för din trygghet och för hög kvalitet på kitekursen. Vindgaranti gäller på alla kitekurser vilket innebär att vi bokar om din kurs till ett annat tillfälle så snart som möjligt, om vinden sviker på kursdagen.

Vanliga frågor kitesurfingkurser Göteborg

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en kitesurfingkurs?

Har du aldrig kitesurfat förut är vår grundkurs en väldigt bra start. Du behöver inte ha några förkunskaper, den här kursen vänder sig till den som är nybörjare.

Vad händer om det inte blåser på dagen jag ska gå min kurs?

Alla våra kitekurser har vindgaranti. Om vinden inte räcker till för en effektiv och produktiv kurs bokar vi om, vi hör av oss senast 1 dag innan din bokade kurs. Du betalar bara för produktiv tid.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att kitesurfa får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.

Får jag med mig något material efter avslutad kurs?

Efter varje kitekurs får du feedback från din instruktör så att du vet vad du gör bra och vad du behöver jobba mer på. Det finns också möjlighet att bli filmad och få med sig filmen hem för att själv se hur du kan utvecklas.