Wingfoil Göteborg

Wing, wingsurf eller wingfoil… Kärt barn har många namn. Som en av de nyaste och snabbast växande vattensporterna i världen har wing något unikt att erbjuda utövaren. Kitekalle Göteborg är bland de första ut i Sverige att erbjuda kurser i wingfoil. Läs mer om sporten här eller klickade dig direkt vidare till våra kurser längre ner.

Wingfoil Kitekalle Göteborg

Gå Kitekalles privatkurs i wingfoil i Göteborg. Klicka på plustecknet för mer information om kursen.

Grundkurs wing, från 1500:-

För er som är nybörjare och vill upptäcka wing.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)
All utrustning ingår.

 

Wing i Göteborg


Upplägg Grundkurs wing


Vår grundkurs i wing vänder sig till alla som är sugna på att prova denna sport. Allt är ju roligare tillsammans, så därför kör vi nu ett upplägg med 2 elever. Denna kurs kör vi på stranden vid vårt center i Rågelund.

För att ni på snabbast möjliga sätt ska lära er att segla med Wing så kör vi under kursen stora brädor utan foil på. Vill ni sedan ta nästa steg och lära er att foila så rekommenderar vi vår privatkurs i Halmstad, som vi kör från båt.

Kursen innehåller bland annat dessa dessa moment:

Grunder inom wingsurf
Wing
– Rigga
– Hantera på land
– Segla Upwind, downwind

Bräda
– Rigga
– Bära
– Paddla
– Stance

Start med bräda och Wing
– Brädstart
– Hantera kraft i Vinge och bräda

Säkerhet
• Lämplig plats
• Utrustning

Pris 1500kr/person

 

Wingfoil Göteborg – en unik upplevelse

Känslan av att glida fram över ytan med din wing i händerna är nära på magisk! Wingfoil kräver mindre tid och plats att lära sig än till exempel kitesurfing och eftersom utövaren själv bestämmer hur du vill “vinga” är det en sport som passar alla! Med North Kiteboardings nya Nova Wing och grymma foils kommer du snart susa fram över vattnet!

Wingfoil Göteborg

Föreställ dig känslan av att flyga över molnen! Wingfoil består av en kortare SUP/surfbräda med en foilvinge*. Din motor är ett segel eller en vinge, därav wing, som du håller i. Du kan wingfoila från 3–4 m/s och så fort du lättar ökar hastigheten och motståndet minskar. En väldigt annorlunda känsla att fritt sväva ovanför vattnet nästan ljudlöst. Allt det här kommer du få uppleva när du går Kitekalles privatkurs i wingfoil.
* Mast med bärplansvinge

Inför din wingfoilkurs
När du går en kurs i wing hos oss på Kitekalle Göteborg ingår all utrustning du behöver. Vi har alltid det senaste från North Kiteboarding. Kursdagen är lång och krävande, så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Det är också bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind samt mat, snacks och dricka för hela dagen. Det är också bra med ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder.

Vanliga frågor wingfoil Göteborg

Vad är wingfoil?

Wingsurf, wingfoil eller wing går ut på att du med dina händer håller en uppblåsbar vinge samtidigt som du står på nån form av bräda eller skidor. Vinden ger dig kraft att köra fram och tillbaka på vattnet, snön eller marken. Det finns så klart olika sätt att vinga, vissa gillar att hoppa medan andra vill surfa vågor. Wing blir vad du gör det till!

Vem kan wingfoila?

Alla! Så länge du är taggad på att lära dig något nytt så är wingfoil något för dig! Det kräver betydligt mindre av dig som utövare än till exempel kitesurfing.

Är det riskfyllt att wingfoila?

Nej, skulle det kännas som att du har för mycket kraft i vingen så är det bara att släppa taget. Vingen kan enbart användas tillsammans med en bräda/skidor och med syftet att wingfoila.

Vad är en foilbräda?

En foilbräda är en typ av surfbräda som har ett bärplan fastsatt på en mast under brädan. När du hittat rätt balans kan du glida fram, nästan friktionsfritt, på vattnet. Det ger den ultimata wingupplevelsen!

Behöver jag gå en kurs i wingfoil?

Japp, det rekommenderar vi. Då får du bästa möjliga start på ditt vingande och du får dessutom testa marknadens bästa utrustning från North Kiteboarding innan köp!

När kan jag börja min wingfoilkurs?

Idag! Kontakta oss på info@kitekalle.se eller 035–21 22 23 så berättar vi mer.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att wingfoila får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min wingfoilkurs?

Upp till sju dagar före start kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.