Wingfoil Göteborg – en unik upplevelse

Känslan av att glida fram över ytan med din wing i händerna är nära på magisk! Wingfoil kräver mindre tid och plats att lära sig än till exempel kitesurfing och eftersom utövaren själv bestämmer hur du vill “vinga” är det en sport som passar alla! Med North Kiteboardings nya Nova Wing och grymma foils kommer du snart susa fram över vattnet!

Föreställ dig känslan av att flyga över molnen! Wingfoil består av en kortare SUP/surfbräda med en foilvinge*. Din motor är ett segel eller en vinge, därav wing, som du håller i. Du kan wingfoila från 3–4 m/s och så fort du lättar ökar hastigheten och motståndet minskar. En väldigt annorlunda känsla att fritt sväva ovanför vattnet nästan ljudlöst. Allt det här kommer du få uppleva när du går Kitekalles privatkurs i wingfoil.
* Mast med bärplansvinge

Inför din wingfoilkurs
När du går en kurs i wing hos oss på Kitekalle Göteborg ingår all utrustning du behöver. Vi har alltid det senaste från North Kiteboarding. Kursdagen är lång och krävande, så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan. Det är också bra om du tar med väldigt varma kläder som tål både vatten och vind samt mat, snacks och dricka för hela dagen. Det är också bra med ombyte, solglasögon, solskydd och badkläder.

Vanliga frågor wingfoil Göteborg

Vad är wingfoil?

Wingsurf, wingfoil eller wing går ut på att du med dina händer håller en uppblåsbar vinge samtidigt som du står på nån form av bräda eller skidor. Vinden ger dig kraft att köra fram och tillbaka på vattnet, snön eller marken. Det finns så klart olika sätt att vinga, vissa gillar att hoppa medan andra vill surfa vågor. Wing blir vad du gör det till!

Vem kan wingfoila?

Alla! Så länge du är taggad på att lära dig något nytt så är wingfoil något för dig! Det kräver betydligt mindre av dig som utövare än till exempel kitesurfing.

Är det riskfyllt att wingfoila?

Nej, skulle det kännas som att du har för mycket kraft i vingen så är det bara att släppa taget. Vingen kan enbart användas tillsammans med en bräda/skidor och med syftet att wingfoila.

Vad är en foilbräda?

En foilbräda är en typ av surfbräda som har ett bärplan fastsatt på en mast under brädan. När du hittat rätt balans kan du glida fram, nästan friktionsfritt, på vattnet. Det ger den ultimata wingupplevelsen!

Behöver jag gå en kurs i wingfoil?

Japp, det rekommenderar vi. Då får du bästa möjliga start på ditt vingande och du får dessutom testa marknadens bästa utrustning från North Kiteboarding innan köp!

När kan jag börja min wingfoilkurs?

Idag! Kontakta oss på info@kitekalle.se eller 035–21 22 23 så berättar vi mer.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att wingfoila får du låna av oss. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind samt ombyte, lunch, mellanmål, dryck, solskydd och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår från alkohol dagen innan.

Kan jag boka om min wingfoilkurs?

Upp till sju dagar före start kan du boka om din kitekurs kostnadsfritt.