Vågsurfing Varberg

Lär dig vågsurfa i Varberg med Kitekalle. Hos oss i Varberg är förutsättningarna för vågsurfing riktigt bra! Vår hemmaspot Apelviken bjuder på många härliga surfdagar. Boka in en vågsurfingkurs med Kitekalle Varberg, vi lovar att du kommer få en fantastisk upplevelse. Vår vågsurfingkurs är perfekt för såväl nybörjare som den som önskar putsa på sina kunskaper.

Surfkurs Varberg

Vill du boka vågsurfingkurs? Klicka på plustecknet för mer information om grundkurs i vågsurf hos Kitekalle Varberg.

Grundkurs vågsurfing 1 000:-

För dig som vill lära dig vågsurfa  
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar 
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra väderförhållanden)  
Utrustning: All utrustning ingår  
Deltagare: Max 6 per instruktör


Vågsurfingkursens upplägg
Kursen börjar på land för teoretisk genomgång av vågsurf, därefter tar vi oss ut i vattnet för att omvandla teori till praktik. Stunden i vattnet ger dig möjlighet att själv prova det vi har pratat om. Efter det gör vi en kort sammanfattning av din surfsession på land där instruktören går igenom vad du gör bra och vad du behöver öva mer på. Du får också möjlighet att ställa frågor kring det du nyss provat. All utrustning i form av surfbrädor från Ocean Earth och Catch Surf samt våtdräkter från O’Neill ingår. 

Dessa moment ingår i vågsurfkursen: 
– Grundläggande teori vågsurfing 
– Säkerhet på land och i vatten 
– Utrustning för vågsurf
– Vågor, vind och strömmar

Pris 1000 kr/person

Vågsurfing i Varberg

Vill du lära dig vågsurfa är Kitekalle Varberg helt rätt plats. Det finns många fantastiska surfspots längs västkusten, men kanske är vår hemmaspot Apelviken en av de allra bästa. Vi brinner för vågsurfing och älskar att lära ut denna fantastiska sport till andra. Det är få saker som slår känslan av att fånga en riktigt bra våg efter hårt slit ute på vattnet. Har du aldrig provat vågsurfing kanske det ser lite klurigt ut, men det är faktiskt en vattensport som passar alla. Det krävs absolut en stor dos tålamod men belöningen du får i form av den där perfekta vågen är helt klart värd uthålligheten. Vi vet att Sverige kanske inte är det första som poppar upp när de flesta tänker på vågsurf men det går faktiskt utmärkt att vågsurfa på hemmaplan, du behöver alltså inte åka utomlands – du behöver bara  kontakta Kitekalle Varberg. Våra inspirerande instruktörer är riktigt kunniga och ser till att din surfkurs blir en fantastisk upplevelse. Mersmak utlovas!

Praktisk info vågsurf Varberg

Glöm att du måste åka utomlands för att vågsurfa! Kitekalle Varberg erbjuder surfkurser hela sommaren vid flera superbra spots längs västkusten, bland annat vid vår hemmaspot Apelviken. Du behöver absolut ingen tidigare erfarenhet för att gå vår grundkurs i vågsurfing. Det må krävas en del tålamod och kämparanda, men som belöning får du en fantastisk upplevelse. Har du vågsurfat tidigare kommer våra kunniga instruktörer anpassa kursen så att du får möjlighet att utveckla dina surfkunskaper, utifrån din nivå och dina förutsättningar. Grundkursen för nybörjaren går igenom det du behöver veta kring utrustning, säkerhet och vatten för att du ska känna dig trygg ute på vågorna. Du får också lära dig olika surftekniker – allt för att få så bra förutsättningar som möjligt när du ska vågsurfa på egen hand. Är du ute efter att köpa egen surfutrustning har vi ett riktigt bra sortiment när det gäller surfbrädor samt våtdräkter från O’Neill. Kitekalle Varberg har med andra ord allt för dig som vill vågsurfa!

Vanliga frågor vågsurf Varberg

Behöver jag ha några förkunskaper för att gå en vågsurfingkurs?

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig vågsurfing eller annan vattensport för att gå vår grundkurs i vågsurf. Våra kunniga instruktörer anpassar kursen efter dina förutsättningar.

Vad händer om det inte är några vågor när jag ska gå min kurs?

Alla våra vågsurfingkurser har våggaranti, är det inte bra väderförhållanden på bokat kursdatum bokar vi om din kurs till ett annat tillfälle.

Behöver jag ha med mig något?

All utrustning du behöver för att vågsurfa får du låna av oss på Kitekalle Båstad. Däremot är det bra om du tar med dig varma kläder som tål vatten och vind, ombyte, något att äta och dricka, samt solskydd och badkläder. 

Kan jag boka om min kurs?

Upp till sju dagar före kursstart kan du boka om din vågsurfingkurs kostnadsfritt.