SUP Göteborg

Vill du uppleva SUP i och runt Göteborg har du kommit helt rätt! Kitekalle Göteborg erbjuder flera olika upplevelser på SUP. Du kan till exempel paddla något av våra SUP-äventyr i Löftaån, Säveån eller Kungsbackaån. Eller varför inte hyra en SUP-bräda vid vårt vattensportcenter i Rågelund för att ge dig ut på egen hand? Längre ner hittar du mer information om våra olika SUP-upplevelser i Göteborg.

Vill du boka en upplevelse med kort varsel ring oss på 0709883397

Paddla SUP i Göteborg

Upplev känslan av att glida fram på en SUP med våra SUP-äventyr i Göteborg. Nedan hittar du vårt utbud, klicka på plustecknet för mer information.

Vill du boka en upplevelsemed kort varsel ring oss på 0709883397

Paddla SUP i Göteborg

När du paddlar SUP i Göteborg har du flera olika åar att välja på, närmare bestämt Löftaån, Kungsbackaån och Säveån. De är alla riktigt härliga upplevelser, och du kommer definitivt uppleva både naturen och ditt närområde på ett nytt sätt. Säveån bjuder på ett lite mer stadsnära äventyr som passar både stora och små. SUP-äventyren i Löftaån och Kungsbackaån erbjuder nästintill djungelkänsla när ni glider fram på SUP-brädan. Kanske lite mer av ett äventyr, men fortfarande en upplevelse som passar alla. Du kan också hyra en SUP-bräda om du vill paddla ut på egen hand. Är du på jakt efter en egen bräda har vi kvalitetsbrädor från Kona SUP i vår webbshop här.

Som du märker finns det många möjligheter för dig att paddla SUP i och runt Göteborg. Vi kan så klart också skräddarsy en SUP-upplevelse om ni är ett gäng eller ett företag som vill göra något tillsammans med Kitekalle Göteborg.

Praktisk info SUP Göteborg

SUP är en vattensport som passar alla. Du kommer eventuellt behöva sitta eller ligga ned på brädan under en del sträckor för att ta dig förbi vissa hinder. Simkunnighet och normal kondition rekommenderas. Barn från cirka 10 år kan paddla själva, det finns möjlighet att låna bogserlina så att du kan dra dem om de inte orkar hela vägen. Meddela oss hur många barn det är. Barn under 10 år kan åka med en vuxen. All paddling sker på egen risk.

Klädsel
Vid varmare väder räcker badkläder och en t-shirt. Vid regn eller kallt väder rekommenderas våtdräkter som kan hyras av oss. Vi behöver veta längd och vikt på de som önskar våtdräkter minst en dag innan. Glöm ej solskydd, solglasögon, vattentät påse samt säkerhetsrem till glasögonen.

SUP-event i Göteborg
Är ni ett företag, en organisation eller förening som vill skapa en upplevelse för hela gänget? Då har ni kommit rätt! Varför inte kombinera ett SUP-äventyr med en skogstur på fatbike, eller kanske en naturnära kajakpaddling? Vi lovar en upplevelse ni sent glömmer, hör av er så skräddarsyr vi utifrån era önskemål.

Vanliga frågor SUP Göteborg

Kan jag hyra SUP och ge mig ut på egen hand?

Absolut! Vi hyr ut SUP-brädor vid vårt vattensportcenter i Rågelund, öppet alla dagar 11–18 under juni till augusti.

Vad ska jag ha på mig?

Det finns våtdräkt att hyra om du önskar. Vi brukar rekommendera badkläder och oömma kläder efter väder. Det är också bra att ha med sig handduk och ombyte om du skulle bli blöt. Det finns flytvästar att låna.

Var lämnar jag mina värdesaker?

De saker som inte får bli blöta rekommenderar vi att du lämnar hemma/i bilen. Det går också att använda en vattentät påse för det du vill ha med ut på brädan. Du ansvarar själv för de värdesaker du tar med dig ut på brädan.

Behöver jag ha med mig något?

När du bokar SUP-äventyr ingår bräda och paddel. Önskar du våtdräkt och våtskor finns det att hyra.

Jag har aldrig paddlat SUP, kan jag ändå delta på SUP-äventyr?

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på SUP-äventyr. Det kan vara lite vingligt att ta sig upp, men ganska snabbt kommer du ha fått kläm på paddlingen. Dessutom är det du själv som styr takt och tempo.